Розділ Суспільство

Майор поліції Шепетівського РУП Сергій Швець

Автор 14 квітня 2021, 20:09
Сергій Швець Сергій Швець

Сьогоднішній наш герой — т.в.о. заступника начальника відділу кримінальної поліції Шепетівського райуправління майор поліції Сергій Швець, який служить в органах внутрішніх справ вже 18 років, 14 з яких оперативник безперечно відданий своїй службі — карному розшуку.

Працювати розшуківцем у місті Шепетівка молодий офіцер розпочав у 2007 році після закінчення Луганського державного університету внутрішніх справ. Ще з курсантських років Сергій Миколайович був готовий до напруженого графіку роботи, безсонних ночей та відсутності нормальних вихідних.

Тоді для мене все було новим, не вистачало досвіду, професіоналізму. Та це жодним чином не вплинуло на бажання працювати оперативником. Навпаки — хотілося довести собі в першу чергу, що я впораюсь, — зазначає поліцейський.

Тодішні наставники Сергія, а нині пенсіонери МВС зауважують, що майже з перших днів служби доручали підопічному розкриття серйозних злочинів, і молодий працівник не підводив — чесно та сумлінно виконував поставлені завдання. 

Звісно, з роками прийшов і досвід, і професійні навички, і повага від колег. Та найголовніше — не зникло бажання служити людям. 

Є у Сергія Миколайовича ще одна особливість — впроваджувати в службовій діяльності нестандартні рішення та креативність. 

Для мене хороший оперативник — це всебічно розвинена людина, відмінний комунікатор, винахідник у своїй справі. Адже неможливо однаково працювати над розкриттям різних злочинів. Наша робота вимагає постійного спілкування з людьми, до яких треба «підібрати відповідні ключики», — всміхається наш герой. — Особисто для мене нещодавнім відкриттям стала наука психологія, яка дає відповіді на багато питань. Психологічні прийоми та техніки я би поставив в один ряд із технічним прогресом, що допомагає у розкритті злочинів.

Надійний тил досвідченому правоохоронцю забезпечують батьки Валентина Петрівна та Микола Андрійович. 

Без їхнього розуміння та підтримки, напевно, було б набагато важче, — зізнається Сергій Миколайович, — хочу попросити в них пробачення за труднощі через мою постійну зайнятість та хвилювання за мою долю, а також подякувати за турботу та віру у мої сили.

Напередодні професійного свята працівників карного розшуку наш герой звертається до колег: 

Шановні розшуківці, я не з чуток знаю ціну, яку кожен з вас платить, щоденно виконуючи цю складну роботу. Проте, коли бачиш результат — розкрито черговий злочин і тим самим врятовано чиєсь життя — з’являється відчуття, що час витрачено не даремно. Це надихає на подальшу, більш активну діяльність. Бажаю вам витримки, подальших перемог на правоохоронній ниві, а вашим сім'ям — терпіння і розуміння. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Останнє редагування 15 квітня 2021, 19:00
0
репостів
0
репостів