Розділ Суспільство

Шепетівська криміналістка розповіла про особливості своєї роботи

Автор 01 березня 2021, 11:08

Кожен четвертий співробітник поліції Хмельниччини — це жінка. Сьогодні уже не знайдеться жодного поліцейського підрозділу, де б не працювали представниці чарівної статі. Жінки несуть службу у слідстві, кримінальній та патрульній поліції, і навіть у спецпідрозділах. Про одну із них ми хочемо розповісти вам детальніше.

Наша героїня — старший лейтенант поліції Катерина Грабовецька, криміналіст Шепетівського районного управління поліції. Саме вона першою заходить на місце скоєння злочину: фотографує, знімає відбитки пальців, оглядає та запаковує всі речові докази. До виїзду потрібно бути готовою завжди — вдень і вночі.

У цій професії необхідні залізні нерви, уважність та мобільність. Помилятися експерт не має права — дуже багато залежить від достовірності представлених у суді доказів. Від якості зібраної інформації залежать долі людей. Попри відповідальність та інтенсивний графік, про свою роботу Катерина розповідає із захопленням:

— У дитинстві я мріяла носити форму, уявляла, як ловитиму злочинців, — з посмішкою згадує Катерина. — Як бачите, мрія стала реальністю. 

Нашій героїні професія правоохоронця принесла ще й кохання. Саме на роботі вона зустріла чоловіка, разом вони виховують 4-річного сина Вадимчика. Чоловік має чималий досвід роботи в правоохоронних органах, працював дільничним, зараз — у патрульній службі. Спочатку він сприймав фанатизм дружини до роботи скептично, мовляв, з часом «перегорить». Але зараз погоджується, що Катя — на своєму місці, реалізує себе і щаслива, незважаючи на складнощі служби.

На запитання, що б Катерина порадила молодим дівчатам, які так само, як вона колись, мріють про службу в поліції, старший лейтенант поліції відповідає:

— Треба залишатись вірною своїй мрії до кінця та не зважати на труднощі. Вірте в себе, і у вас все вийде.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Останнє редагування 01 березня 2021, 11:15
0
репостів
0
репостів