Розділ Суспільство

Соціально-відповідальний Епіцентр Агро реалізовує важливі для громад проєкти

Автор 16 вересня 2020, 18:42
Соціально-відповідальний Епіцентр Агро реалізовує важливі для громад проєкти Матеріал на правах реклами

У березні 2020 року агрохолдинг Епіцентр Агро з угодою про придбання частки активів одного з місцевих підприємств, розпочав активну роботу на теренах Шепетівщини. А вже у першій декаді червня між підприємством та громадами Шепетівського, Красилівського, Полонського районів було підписано угоду про соціальне партнерство.

Так, з власної ініціативи агрохолдинг сплачує 200 гривень за кожний оренований гектар згідно із соціальною угодою. Отримані кошти громадами в подальшому спрямовуються на забезпечення гідного існування сільських об’єктів соціальної сфери, підвищення благоустрою та інфраструктури сільських територій.

Керівниця служби соціальної політики Хмельницької області Світлана Павлишина наголошує, що тільки ініціатива громади та бажання реалізовувати проєкти дасть можливість звернути увагу на наявні проблеми та вирішити їх спільними зусиллями. Кошти від соціальної угоди вже залучили громади деяких сіл Шепетівщини:

"Шкода, що не всі активно включаються в роботу і це для нас є якоюсь пересторогою, ознакою, що люди звикли чекати, що хтось прийде. Хто прийде? Чому не самі? Ми хочемо по-партнерськи з усіма працювати. І якщо розворушимо, заберемо цей диванний пасив - будемо вважати, що свою функцію як соціально-активний бізнес ми виконали. Дуже віримо в те, що розворушимо! Адже разом із громадою Епіцентр Агро сьогодні реалізовує усі заплановані проєкти".

Одні з перших проявили ініціативу жителі села Пашуки Судилківської ОТГ Шепетівського району, де за фінансової підтримки наразі зводиться церква. Її відкриття місцеві жителі чекали довгі роки. Селяни самостійно збирали кошти, допомагали технікою, однак бракує фінансування. Тож, з агрохолдингу на будівництво залучено вже понад 30 тисяч гривень, також найближчим часом нададуть допомогу з вирішення питання перекриття даху храму.

с. Пашуки Храм

Жителі села Вербівці Ленковецької ОТГ також вирішили залучити партнерські кошти на будівництво церкви, тож громада нещодавно отримала перші будівельні матеріали для нового храму.

У Лотівці за програми соціального партнерства відремонтували дитячий садочок, повністю замінили сантехніку, облаштували повноцінний ігровий майданчик, втановили нову загорожу. Донедавна приміщення садочку ділили з Епіцентр Агро, підприємство мало тут свою їдальню. Однак після ремонту садочок повністю отримав у підпорядкування відремонтовану будівлю для залучення в майбутньому ще більшої кількості діток, адже завдяки інвестиціям село сьогодні росте та процвітає. Крім того, у сільському спортивному залі "Олімп" гостро постало питання заміни перекриття даху, тому керівництво агрохолдингу спільно зі старостою села вирішили якнайшвидше відремонтувати покрівлю.

Фото з дітками облаштування ігрових майданчиків

У селі Коськів Ленковецької ОТГ Шепетівського району частину коштів витратили на сучасний дитячий майданчик та загорожу місцевого кладовища. А от у Грицеві гостро стояла проблема ринв та санвузла в місцевому дитсадку. Тепер, коли питання вирішено забезпечено усі санітарно-гігієнічні вимоги роботи закладу.

Пріорітетним напрямком на Шепетівщині сьогодні є підтримка медичної сфери, яка не в змозі самостійно вирішити нагальні потреби в спеціалізованому устаткуванні, засобів індивідуального захисту в умовах пандемії через COVID-19. Зокрема, було придбано для Шепетівської ЦРЛ апарат штучної вентиляції легень, бойлери, пульсоксиметри, а також ЗІЗ.

«Вже не вперше ТОВ «Епіцентр К» підтримує нашу лікарню, адже раніше ми неодноразово отримували засоби індивідуального захисту для медичних працівників, кисневі концентратори, монітори пацієнта, а в інфекційному відділенні замінені на нові всі матраци, подушки, ковдри та постільна білизна. Тож, ми щиро вдячні засновникам компанії Епіцентр К Галині та Олександру Герезі за надану нам неоціненну допомогу для порятунку життів наших пацієнтів» - зазначила головний лікар Шепетівської ЦРЛ Валентина Савчук.

Не оминули увагою й ще близько десятка медичних закладів, яким надали допомогу у вигляді окремих одиниць матеріально-технічної бази: кулерів, бойлерів, пульсоксиметрів та ін.

Компанія також допомагає отримати комфортні умови для надання належних медичних послуг. Завдяки керівництву Північного кластеру Епіцентр Агро Філюку Сергію та Павлишиній Світлані надано будівельні матеріали для реконструкції амбулаторії віддаленого району Шепетівки, де обслуговуватиметься більше 3 тисяч мешканців міста.

Сьогодні завдання великого бізнесу - здатність допомагати реальними справами своїм партнерам. За роки розвитку аграрного напрямку на Хмельниччині, компанії групи Епіцентр Агро та агрохолдинг в цілому вкотре доводить, що є соціально-відповідальним підприємством. Основною метою якого є підтримка чесних партнерських відносин між агробізнесом та пайовиками. За три місяці співпраці з громадами Шепетівського району зроблено немало, однак це лише початок співпраці, яка розрахована на довготривалу перспективу.

0
репостів
0
репостів