Розділ Суспільство

Шепетівчанин через карантин застряг на острові Балі

Через обмеження, у зв'язку з карантином, багато українців досі не можуть дістатися дому. Серед тих, хто нині не може повернутися з індонезійського острова Балі, є й житель Шепетівки.

Дмитро Василик разом з друзями опинився там ще місяць тому. А тепер разом із сотнями інших співвітчизників змушений залишатися посеред Індійського океану.

"Наші квитки скасували, і ми тут застрягли. Щось говорять про організацію екстреного чартеру в Україну, але якщо його ціна буде неадекватно висока, то нам простіше зависнути тут на місяць-другий на ці ж гроші, допоки не відкриють регулярні рейси, і авіакомпанія не замінить нам квитки”

Туристи приїхали на острів всередині березня, напередодні запровадження карантину в Україні. Квитки придбали за вигідною ціною ще за півроку до поїздки. Балі для мандрівки обрали заради занять серфінгом, адже цей мальовничий куточок Індонезії знаний своїми пляжами з різними типами хвиль. Вже після прибуття у Сінгапур, для пересадки на літак до Індонезії, мандрівники отримали повідомлення про скасування всіх рейсів назад. Весь цей час українці особливо не хвилювалися, інтенсивно тренуючись та подорожуючи островом.photo 2020 04 08 14 11 02

На Балі нині доступні не ті ж розваги, що й раніше. Пляжі закриті, тому плавання та заняття серфінгом зараз доволі проблематичні. Лишились лише мандрівки островом і то з певними обмеженнями. Для прикладу, на вулкан Батур довелось пробиратись практично вночі.

Але звичайно є і плюси. Завдяки епідемії цей острів зараз такий, яким він не буває ніколи: велелюдні місця порожні, лайнапи вільні.

Ми отримуємо той відпочинок, якого не отримували люди до епідемії, – зазначив Дмитро.

Примітно, що під час пандемії ціни на індонезійському півострові на товари та послуги не зросли, як в Україні, а навпаки знизилися.

"Можливо, все затягнеться до кінця весни. Індонезія скасувала штраф за прострочку візи, ціни в зв’язку з епідемією на все падають. Тому ми кайфуємо"

За словами Дмитра, на Балі також зафіксовані випадки інфікування COVID-19. Як зазначає чоловік, туристи тут можуть розраховувати і на медичну допомогу.

photo 2020 04 08 14 11 05

Він не знає, скільки ще йому та іншим українцям доведеться жити на острові. Але щоб протриматися якомога довше, туристи вирішили економити. Зараз вони чи не щодня змінюють апартаменти в пошуках дешевших та зручніших варіантів. А так як багато туристів виїхало, то і ціни на них суттєво впали.

Коли ми виселялися з вілли, нам запропонували продовжити проживання за якісь 12 доларів з людини. Що ти можеш отримати за такі гроші в Україні? Дуже посередній номер у дуже посередньому готелі. Особливо у великому місті. Дешеві ціни – це одна з причин, чому ми залишаємося на острові. Всі варіанти повернення в Україну були за неадекватними цінами. За ці гроші тут можна жити місяць-два без всіляких проблем, – пояснює чоловік.

30 березня Сінгапур надав мандрівникам можливість замінити скасовані квитки на квитки з відкритою датою, дійсні протягом року. А уряд Індонезії скасував штраф для тих, хто прострочив свою візу.

Ми наразі не просимо допомоги, не просимо, щоб нас хтось рятував. Потурбуйтеся про себе й свої близьких, – резюмував Дмитро Василик.

Мандрівник почав знімати блог про своє перебування на Балі під час пандемії коронавірусу. 

Я не обіцяю, що це буде круте тревел шоу, як у Комарова. Бо я – не професійний блогер. Зніматиму просто цікаві епізоди з нашого життя. Щоб підтримати вас, подарувати трішки тепла, сонця і хорошого настрою у непростій ситуації, яка зараз склалася, – так пояснив рішення створити блог краянин.

Перше відео блогу присвячене віллі, на якій спортсмени жили протягом двох тижнів. В апартаментах – три великих спальні кімнати, санвузол з окремими душовими кабінами, гардеробна, кухонна зона, хол з плазмовим телевізором. На дворі – басейн, фонтанчики з питною водою. Вілла розташована серед парку культури, в якому багато скульптур. Серед них і статуя добрих духів, які, на думку місцевих жителів, оберігають їх від злих сил. На деякі статуї індонезійці начіпляють одяг.

Останнє редагування 08 квітня 2020, 15:11

Відео

0
репостів
0
репостів