Розділ Суспільство

Шепетівський водоканал проводить щогодинний аналіз питної води

Автор 01 листопада 2019, 11:37

Деякі споживачі неодноразово ставлять питання про якість питної води, а особливо про запах хлору, що відчувається при щоденному користуванні. Хочемо детально роз'яснити про етапи водопідготовки. 

Згідно з законодавством України безпечність та якість питної води за органолептичними, фізико-хімічними та санітарно-токсикологічними показниками повинна відповідати гігієнічним нормативам, наведеним у Додатку 2 Державних санітарних норм та правил (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

Щодня, перед надходженням у мережу, вода з артсвердловин проходить декілька стадій водопідготовки. Важливим етапом водоочистки є цілодобове знезараження питної води, яке відбувається за допомогою гіпохлориту натрію, що виготовляється з кухонної солі «Екстра» методом електролізу безпосередньо на підприємстві.

Контроль вмісту активного хлору у питній воді проводиться атестованою лабораторією Шепетівського КПВКГ та відбувається щогодини, про що фіксується у відповідних журналах.

Також обов’язковим етапом водопідготовки, згідно з інструкцією із застосування гіпохлориту натрію для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання та водовідведення №18 від 18.05.2007р два рази на рік проводиться дезінфекція та промивка водопровідних мереж та споруд, де доза активного хлору збільшується в рази, про що належним чином попереджуються усі споживачі.

За інформацією ШКПВКГ

0
репостів
0
репостів