Розділ Суспільство

Екіпаж «Гепарда» вже знищив 5 крилатих ракет та 7 «шахедів»

Максим – командир бойової обслуги зенітного самохідного комплексу «Gepard». Його екіпаж демонструє в протиповітряних боях швидкість, хватку і характер, які точно відповідають назві бойової машини.

– Першу ціль ми знищили 10 жовтня 2022 року. Це був перший масований комбінований ракетно-авіаційний удар росіян по енергетичній інфраструктурі. Наш екіпаж на півночі Київщині збив крилату ракету Х-101. Після цього знищили ще чотири «Калібри». А потім були сім «Shahed-131/136», – розповідає командир. – Відчуття після першої знищеної цілі – величезна радість. Словами її не передати. Після всіх інших збитих ракет і дронів – задоволення від добре виконаної роботи. Є розуміння, що якщо ми цього не зробимо, то буде велика біда.

Максим та його екіпаж працюють на своєму «Гепарді» вже майже два роки. Зараз вони захищають рідну землю від ворожих ударів з повітря в зоні відповідальності повітряного командування «Захід».

– Зарекомендувала ця машина себе добре. Звичайно, потребує догляду та обслуговування. Тут все залежить від бойової обслуги, – каже він. – Я був в числі першого екіпажу, який приїхав на навчання в Німеччину. І наш екіпаж став першим, який знищив з "Гепарда" ціль. При тому не аби-яку, а крилату ракету. Інструктори на навчанні казали, що навряд чи ми зможемо "Гепардом" збивати крилаті ракети. А ми довели – можемо це робити.

За свої досягнення у захисті Батьківщини Максим нагороджений Орденом «За мужність» третього ступеня та відзнакою «За службу та звитягу» третього ступеня.

Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України

Останнє редагування 22 вересня 2024, 15:54

Відео

0
репостів
0
репостів