Розділ Суспільство

Шепетівський патрульний розповів про 8 місяців перебування у вогнищі війни

Автор 23 травня 2023, 13:19

«Пишаюсь, що стояв пліч-о-пліч супроти ворога з такими командирами та побратимами», — боєць зведеного загону Нацполіції «Захід» Микола Кузьомко До війни Микола працював патрульним у рідній Шепетівці. Та коли розпочалось повномасштабне вторгнення, без вагань вступив до лав зведеного загону Нацполіції «Захід» і вісім місяців перебував у найгарячіших точках на сході.

Микола Кузьомко приєднався до лав Національної поліції у 2017-му році і почав працювати патрульним у рідній Шепетівці.

Про події кінця лютого 2022-го року старший сержант поліції згадує:

«Тоді серед громадян ширились паніка та відчай. Ми з колегами намагалися якомога більше спілкуватися, заспокоювати. Бачили, що наша постійна присутність на вулицях позитивно впливає на психоемоційний стан людей. Разом з тим мені хотілось робити для нашої перемоги щось більше…»

Тому Микола став добровольцем і вступив до лав зведеного загону Нацполіції «Захід».

Протягом 8-ми місяців поліцейський перебував у вогнищі війни. Найбільше йому вкарбувався у пам’ять бій за звільнення селища Волоховий Яр на Харківщині:

«Тоді вперше пережив масовані авіанальоти окупантів. Дві доби поспіль вони бомбили з повітря. Я на власні очі побачив, наскільки ворог жорстокий і нещадний. Їм байдуже, на людей, на цивільну інфраструктуру. Це варвари, які нищать усе на своєму шляху».

Та загалом про бойові дії поліцейський говорить стримано. Натомість не шкодує гарних слів на адресу командирів та побратимів, а також колег із Нацгвардії та ЗСУ, з якими пліч-о-пліч стояли супроти ворога. Вони підтримували, надихали один одного, рятували життя.

Сьогодні ми віддаємо шану таким людям, як Микола, котрого у неповні тридцять можна назвати нашим Героєм.

Слава Україні! Героям Слава!

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 23 травня 2023, 13:23
0
репостів
0
репостів