Розділ Суспільство

Майор поліції Сергій Камак: Захисник — це не обов'язково кремезний чоловік зі зброєю

Автор 07 жовтня 2022, 16:52

14 жовтня ми відзначатимемо День захисників і захисниць України, людей, які ціною власного здоров'я та життя оберігають наш мир та спокій. Напередодні свята ми вирішили розповісти про справжніх захисників, які служать в наших лавах. Серед них і поліцейський Сергій Камак, який свого часу пройшов декілька ротацій в зоні ООС.

Майор поліції Сергій Камак працює на посаді інспектора відділу реагування патрульної поліції Шепетівського райуправління. Сергій Петрович — досвідчений фахівець та чудовий наставник молодих патрульних.

Коли у 2014 році на нашу землю прийшла війна, Сергій Камак в числі перших добровольців в складі зведеного загону поліцейських вирушив на Донбас. Сіверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне — це неповний перелік міст, де правоохоронець забезпечував безпеку та порядок. Згодом, у 2015 році ,була й друга ротація Сергія.

— Там довелось побачити чимало, стати свідком людських втрат, безвиході та страждань. Там я зрозумів, що захисник — це не обов'язково кремезний чоловік зі зброєю. Це, перш за все той, хто завжди поруч, готовий допомогти та підтримати у складну хвилину, — ділиться спогадами майор поліції. — Також саме на війні відчув, що таке справжня дружба та підтримка побратимів. Наша присутність змінювала багато: люди почувалися в безпеці. Відтак, було менше паніки та тривоги.

Зараз на Харківщині стабілізаційні заходи на звільнених територіях проводять молодші колеги Сергія, яких він наставляв по службі та в житті.

—Хвилююся за хлопців, підтримую з ними зв'язок за можливості, звичайно, — говорить поліцейський. — Розумію їх. Свого часу теж не міг залишатися осторонь та рвався на передову. Вірю, що нам усе вдасться й перемога вже не за горами.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів