Розділ Суспільство

Як перестати допомагати ворогу в час війни

Автор 04 березня 2022, 16:18
Як перестати допомагати ворогу в час війни depositphotos.com

Уже тиждень на нашій землі точиться війна, а більшість із нас до сих пір допомагає ворогу і навіть не розуміє цього. Прочитайте самі і передайте своїм близьким ці прості 9 правил життя в час війни.

Перестаньте порушувати комендантську годину!

Вибачень немає! Взагалі! Порушив комендантську годину – прикрив диверсанта! Особливо стосується тих, хто думає що має на це право, бо заніс 2 бутерброда на Тероборону або когось там знає.

Єдине, що дає вам право знаходитись на вулиці під час комендантської години – це спецперепустка. Все! Крапка! Не ускладнюйте і так непросту працю патрулів.

Якщо виникла позаштатна ситуація і геть дуже треба – зателефонуйте в поліцію, швидку, тероборону, ДСНС, поясніть, вам допоможуть.

Перестаньте публікувати інформацію, свідком якої не були особисто

Знайомі знайомих – це вже «інформаційний шум». Ворог постійно поширює різного роду вірусні пости, аби за ними було важче помітити дійсно корисні відомості, а також, щоб сіяти невизначеність, параною та паніку.

На жаль, тисячі Українців, наче безмозглі кугути перепубліковують десятки безглуздих постів кожен день, чим засмічують ефір і відривають від справді, важливої інформації.

Робіть репости тільки з офіційних джерел з синьою галочкою, якщо це фейсбук. Зробив необдуманий репост – допоміг російському інфодиверсанту.

Перестаньте публікувати фото та відео обстрілів

Перестаньте публікувати фото та відео обстрілів у режимі онлайн або раніше, ніж через день після того як все трапилось.

Опублікував фото обстрілу – допоміг російському коригувальнику.

Перестаньте фотографувати

Взагалі! Все що всередині вашої оселі – скільки завгодно. Поза нею – відмовтесь від цієї звички, поки у нас війна.

Сьогодні фото на вулиці – це маркер підозрілої поведінки. Чим менше порядні Українці будуть це робити – тим важче буде робити свою роботу диверсантам.

Єдиний випадок коли варто дістати камеру – ви стали свідком підозрілої поведінки, людини, ситуації. Тільки не потрібно одразу заливати свою творчість у міські чати! Зробіть знімок. Зателефонуйте в поліцію чи тероборону, вам оперативно напишуть у месенджер і ви їм туди все закинете.

Зараз всі працюють та реагують швидко. Більше нічого робити не потрібно! Там розберуться.

Будьте ввічливими та терплячими

Так, вас можуть перепиняти по кілька разів на вулиці чи на дорозі. Не варто бичити чи розповідати скільки раз вас уже зупинили, спокійно надайте документи для перевірки та відомості, про які у вас просять.

Патрульні працюють заради вашої безпеки, для того, щоб завтра на ваші голови не почало падати залізо. Ставтесь до їх праці з повагою, розумінням та доброзичливістю.

Думаєте що можете робити їх роботу краще? Записуйтесь у ТРО та покажіть як.

Будьте доброзичливими з довколишніми

Зараз дуже непростий час – всі на нервах, тому вкрай важливо бути спокійним, доброзичливим, готовим прийти на допомогу ближньому. Уникайте будь-яких пустих сварок та протирічь на будь-які теми. Почав сваритись – допоміг агенту ФСБ посіяти розбрат.

Перестаньте стояти перед входом до укриття під час повітряної тривоги

Бути у сховищі та курити під ним – це різні речі.

По-перше, ви не завжди почуєте боєприпас, котрий по вам летить.

По-друге, коли почне прилітати – ви всією юрбою вломитесь у вузький прохід і почнете топтати одне одного.

Відмовтесь від звички пересуватись в індивідуальному авто

Так, пальне зараз ще є. Але це не означає, що воно буде завжди. Не варто його витрачати тільки для того, щоб покатати свою дупу без нагальної потреби.

Ходіть пішки, якщо можете, беріть велосипед, або зорганізуйте з колегами спільний проїзд.

Їздиш без потреби автомобілем – відбираєш пальне у солдата.

Носіть маску

Те, що зараз війна і всі почали закривати очі на карантинні обмеження – не означає що КОВІД зник. Хворіти ковідом і в мирний час неприємно, хворіти ковідом підчас війни – в 100 раз гірше, особливо, якщо гуманітарна ситуація в твоєму місті почне погіршуватись.

Не будь тим, хто захворіє! Не будь тим, хто заразить!

Не вдягнув маску – забрав сили в Українського лікаря!

Останнє редагування 04 березня 2022, 16:53
0
репостів
0
репостів