Розділ Спорт

Шепетівський дрег-рейсінг

Автор 14 червня 2013, 01:41

8 червня на Шепетівщині відбулась непересічна подія для всіх автолюбителів міста. Вперше в нашому регіоні відбулись змагання з Дрег-рейсінгу.

Ця подія відбулась завдяки ініціативі звичайних хлопців, які захоплюються автомобілями, тюнінгують двигуни та обклеюють плівкою під карбон https://vissbon.com.ua/plenka-pod-karbon своїх сталевих коней . Саме вони наважились зробити те, чого до них не наважувався чи лінувався зробити хтось інший. Про цей захід мало хто знав до його початку, але постфактум він зацікавив багатьох і не лише на сторінках нашого сайту. Тому ми зв'язались з цими молодими людьми і дізнались подробиці минулого заїзду, а також деякі деталі майбутніх змагань.

Хлопці, кому і як прийшла в голову ідея такого роду змагань?

Ідея прийшла спонтанно...Справа в тім, що двоє з нас придбали нові автомобілі і ми вирішили їх протестувати. Але подумали, що вдвох буде нецікаво. Подзвонили одному, другому...і так понеслось. За свої кошти замовили звукове обладнання і музику, знайшли і підготували місце. В підсумку нам довелося трошки витратитись, але це для нас не було методом якогось заробітку. Лише на майбутнє будемо брати символічну плату з гонщиків, щоб хоч якось окупити захід. Ми вважаємо, як для першого разу, у нас вийшло непогано.

Які плани на майбутні заїзди?

Плануємо провести конкурс "змійка".

Як ви збирали учасників?

По "сарафанному радіо", розповідали друзям, а ті в свою чергу своїм друзям. Неочікувано до нас приїжджали із цілими сім'ями, були бізнесмени, двоє приїжджали на бусах.

Звідки були учасники?

В основному з Шепетівки і ближніх сіл, а ще були болгари на авто з литовськими номерами. На наступному змаганні вже виявили бажання брати участь автолюбителі зі Славути, Ізяслова, Рівного...

Цікаве було відео, де якийсь таксист обігнав BMW...

Зганьбився водій трошки, але насправді він виграв в тому заїзді, просто відео знімалось десь посеред відрізку. Ще треба відмітити, що у водія BMW була зламана одна рука і він мусив керувати автомобілем однієї рукою. Зараз він вже зняв гіпс і активно готується до наступного змагання, накручує машину і грозиться всім показати клас, та що там говорити, таксисти вже навіть готуються і накручують свої машини.

Ви визначали переможців змагань?

Ні. Цього разу ми нічого не фіксували, це було ніби тренування. Якщо чесно, то ми думали буде не більше п'яти машин, а коли побачили скільки народу приїхало, то м'яко кажучи сильно здивувались. 

Десь переймали досвід організації таких змагань?

Так, були в Рівному, змагання організовували на місцевому аеропорті, була дуже велика кількість учасників, все було зроблено на високому рівні, що не дивно. Там було чимале фінансування, а гонщики з'їжджались з усієї України, були професіонали з дорогими машинами.

А які авто були на вашому змаганні?

SKODA Superb‎, BMW 5 Серії, Mercedes Vito, Ауді, Опеля, різні BMW, Жигулі та інші. В останньому заїзді навіть був Москвич, якій покарав Opel Ascona. Як бачимо не все залежить від авто.

Скільки людей організовували цей захід?

Приблизно 10 чоловік. В місті просто нічим зайнятись, не горілку ж в генделиках пити, тому однодумців знайшлось достатньо.

Які цікаві речі відбулися під час організації?

"Злизали" 4 колеса, бо перший раз невірно намалювали фінішну лінію: занадто близько до кінця злітної смуги, тому я гальмував в полі. А так все пройшло гладко, місцевим жителям ми взагалі не діставали ніяких клопотів. Нас не було чутно, хоч і були з музикою. А ще було важко переконати дівчину давати відмашку на старт - вона дуже боялася ставати між двох машин.

Якісь будуть думки та побажання з приводу майбутніх заходів?

Хотілось би, щоб якісь фото- та відеолюбителі відзняли наш захід, адже у нас, на жаль, немає хорошого обладнання. А ще просимо наше доблесне ДАІ, щоб нас не чіпали. Ми прості автолюбителі, які хочуть показати свій клас один одному на безпечному аеродромі, а не на дорогах, які, до речі, в просто жахливому стані. 

Зі свого боку хочемо побажати уcпіхів хлопцям в їх починаннях та поберегти колеса своїх сталевих коней, адже при таких змаганнях вони зношуються значно швидше, читайте детальніше про вибір шин та дисків до автомобілів.

Фото з минулого заходу ви можете переглянути тут

Дрег-рейсінг (англ. Drag racing)— гоночне змагання, що є спринтерським заїздом на дистанцію в 402 метра (1/4 милі). Рідше проводяться заїзди на 1/2 милі (близько 804 м), 1/8 милі (201 м) або на мірну милю (1609 м). По суті дрег-рейсінг, є перегонами на прискорення, що проводиться на прямій трасі. Особливу популярність перегони цього типу здобули в США, де вони проводяться вже більше півстоліття. Найпоширенішими дисциплінами є перегони автомобілів і мотоциклів із поршневими двигунами. Однак існують змагання для реактивних автомобілів і мотоциклів, електромобілів, скутерів, велосипедів і навіть тракторів і газонокосарок.
Останнє редагування 11 жовтня 2019, 00:15

Відео

0
репостів
0
репостів