Які бувають холодильники і морозильники

Холодильник і морозильна камера - штука незамінна: заморозити м'ясо, рибу і напівфабрикати, наготувати борщу і котлет на тиждень - все це позбавляє необхідності готувати і закуповуватися овочами кожен день. Видів такої техніки чимало, тому давайте спробуємо розібратись у цьому різноманітті.

Види холодильників і морозильників

Існують вбудовані та окремо розташовані моделі, агрегати з морозильною камерою і без. Останні працюють тільки на охолодження. Давайте розділимо холодильники за кількома ознаками.

Типи холодильних пристроїв:

  • однокамерні - розділені на два відсіки: один - для заморозки, інший - для охолодження;
  • двокамерні - під кожне відділення своя камера (морозильники в таких моделях більш ємні, ніж в попередніх);
  • компактні барні / автомобільні варіанти - як правило, не мають морозильної камери;
  • Холодильники Side-by-Side - самі місткі: морозильний і холодильний відсіки розташовані по різному, залежно від моделі.

Види розморожування заморожених продуктів:

  • ручна - необхідно відключити побутовий прилад і чекати, поки накопичений лід відтане (доведеться готувати ємність для талої води);
  • крапельна - не вимагають відключення: тут іній і лід розморожуються автоматично, а волога стікає в спеціальний резервуар, звідки випаровується;
  • Холодильники No Frost (зазвичай це lg холодильник) - в таких агрегатах ні іній, ні лід взагалі не з'являються: мікроклімат всередині камер сухий, що накладає певні особливості на зберігання продуктів. Тут ви не можете вільно покласти будь який продукт, всі вони мають бути упаковані в лоточки або харчову плівку. В іншому разі, продукт дуже швидко обвітрюється і втрачає свої смакові особливості.

Двокамерні і Side-by-Side агрегати можуть оснащуватися одним або двома компресорами. Другий варіант дорожче, але зате морозильник і холодокамеру можна розморожувати окремо.

Морозильні камери зазвичай встановлюють в кафе і магазинчиках, але купують таку техніку і додому: в них можна заморожувати в рази більше м'яса і овочів. Відрізняються моделі місткістю, габаритами і методами, якими їх можна розморозити. Тут повторюватися не будемо: вони такі ж, як і у холодильних. Хіба що, якщо при покупці холодильника можна трохи заощадити і вибрати варіант з крапельним розморожуванням, то морозильні камери No Frost - найкращі: сухий мікроклімат сприяє більш рівномірному заморожуванню заготовок різного розміру і не дає розповсюджуватися бактеріям. А ще зазвичай завантаження у них вертикальне. 

І у випадку з холодильниками, і у випадку морозилки, є моделі з режимом суперзаморожування. Це відмінний варіант, якщо хочеться балувати себе свіжими овочами та ягодами взимку з максимумом користі. Такий режим передбачає швидке заморожування: вітаміни не встигають зникнути.

Також в багатьох моделях холодильників є спеціальні зони свіжості, це ділянки де температура найближче до нуля градусів за цельсієм, але ніколи не нижче. У свою чергу це дає змогу максимально довго зберігати овочі та фрукти без заморозки.

Сподіваємось тепер, коли ви зрозуміли які існують види холодильників та які у них особливості, ви без проблем виберете собі техніку виходячи саме з ваших потреб та фінансових можливостей. Ми лише бажаємо щоб вибраний вами агрегат прослужив вам максимально довго.

0
репостів
0
репостів