Холодильник для власного будинку: що врахувати при виборі

Холодильник - один із найважливіших елементів кухні, який не тільки безперервно зберігає свіжість продуктів, а й стильним доповненням інтер'єру. Окрім об'єму та вигляду, покупці все частіше звертають увагу на його енергоефективність. Так, холодильник Індезіт має оптимальний клас енергоспоживання, широку модельну лінійку, яка обов'язково знайде свого власника. На що звернути увагу при купівлі холодильника, аби його вистачило на потреби родини і він довго радував своєю роботою, про це розкажемо далі у статті.

Що потрібно знати про ключові параметри холодильника?

Плануючи розміщення кухонного гарнітура, обов'язково варто врахувати, які запаси їжі холодильник має помістити, адже від цього буде залежати його розмір та об'єм. Одно чи дводверні моделі, як правило, мають суттєво різні розміри. Тож, якщо мова йде про side-by-side варто виділити достатню нішу плюс простір для вільного циркулювання повітря навколо, це важливо для його охолодження. Стандартні ж, достатньо компактні і можуть поміститися будь-де.

Після того, як визначилися з типорозміром, варто виміряти простір під майбутню техніку. Так, для 2-3 осіб достатньо літражу до 300 літрів, для більшої сім'ї відповідно понад 300.

Що стосується камер, то найбільш популярними є двокамерні - з морозильним та холодильним відділенням. Для гостьових, готельних будинків однокамерні найкращий варіант, оскільки підходять для невеликих кімнат чи можуть бути як додатковим обладнанням. Багатокамерні мають більший об'єм та окремі секції для різних типів продуктів.

Окрім того, варто звернути увагу на:

  • розморожування, яке можу бути з автоматичною системою без утворення льоду (no frost) та ручним;
  • енергоспоживання - А+, А++, А+++, що дозволить заощадити енергію, особливо в години відключення світла та при сплаті рахунків;
  • тип компресора - інверторний чи звичайний. Перший регулює потужність, економний, другий працює на стабільних обертах;
  • рівень шуму, особливо, якщо вітальня з'єднана з кухнею, тоді варто розглянути модель з рівнем шуму до 40 дБ.

Додаткові опції та дизайн

2 638102524529992424Коли основні характеристики з'ясовані, варто перейти на функціональні опції та вигляд холодильника. Зазвичай, нові моделі мають ряд "фішок", які вигідно виділяють їх на фоні конкурентів.

Це може бути антибактеріальне покриття, окремі зони свіжості, наявність диспенсера води та генерація льоду. Останні функції дуже зручні у спекотні дні, коли можна випити прохолодної води чи взяти кубики льоду для напоїв. Однак тут варто звернути вагу на тип подачі води, це може бути підключення з мережі чи з контейнера з водою, який встановлюється у холодильник. І перший, і другий мають свої переваги та особливості роботи.

Холодильник також має бути зручним у користуванні: полички можна відрегулювати, є окремий лоток для яєць, соусів та пляшок, а ще можливість поділу поличок на вузькі та широкі. Усе це оптимізує простір та дає можливість організовувати розподіл продуктів.

Також є бренди відомі і менш відомі, однак, як правило, популярні марки гарантують високу якість та надійність техніки. Крім того, їх модельний ряд більш широкий, що дає можливість вибрати холодильник відповідно до стилю кухні. Зверніть увагу на наявність гарантії та сервісного обслуговування, це додає впевненості у справні, довготривалій роботі обладнання.

Таким чином, вибираючи холодильник для будинку, необхідно переконатися, що він буде відповідати усім запитам покупця: розмір, надійність, функціональність, енергоефективність та стильний вигляд. Він стане не тільки помічником на кухні, а й чудовим доповненням інтер'єру кімнати на довгі роки.

0
репостів
0
репостів