Жіночі сумки: основні правила етикету

Важливою частиною будь-якого образу жінки є сумка. Завдяки різноманітним моделям, формам, розмірам та кольорам можна створити свій неповторний стиль на кожен день. В сучасному світі допустимі різні модні експерименти, але все ж варто вміти підбирати сумку, яка буде доречна в різних ситуаціях. Також існує сумочний етикет, правила якого мусить знати кожна леді.

1. Діловий стиль

Ділові сумки – статусна річ. Вони підкреслюють солідність, поважність та смак своєї власниці. Тож така сумочка обов’язково повинна бути виготовлена з якісних надійних матеріалів, а саме – з натуральної шкіри. Це завжди респектабельний вигляд, практичність та довговічність. Жіночі сумки на будь-який смак представлені на Світ Сумок, де кожна пані може підібрати саме свою модель.

Форма сумки для бізнес-леді зазвичай має чіткі геометричні лінії та вміщує формат А4. Кольори повинні бути спокійні. Традиційно це чорний, коричневий, бордовий, темно-зелений, синій, сірий, бежевий, кремовий.

2. Повсякденний образ

До сумок на кожен день менше вимог, ніж до ділових. Найголовніший фактор – зручність та функціональність, а ось форма, розмір та колір можуть бути абсолютно різними. Все ж краще обирати спокійний дизайн, строката та надто кричуща модель швидко набридає.

3. Пора року

Весна, літо, осінь або весна – для кожної пори року потрібно обирати відповідний аксесуар. В теплий сезон доречними будуть світлі та яскраві сумки, однотонні чи розмальовані з легких матеріалів: текстиль (бавовна, парусина), плетена соломка, силікон, пластик. Для холодного періоду підійде натуральна шкіра, якісний замінник або щільний текстиль.

4. Сумка та вік

Молоді дівчата можуть як завгодно експериментувати зі своїм стилем, обираючи аксесуари чудернацьких форм, забарвлень та візерунків по останнім модним тенденціям. А ось в гардеробах пані поважного віку такі сумки будуть зовсім недоречними. Краще звернути свою увагу на стримані елегантні моделі.

5. Громадські місця

Не варто викладати свої речі на робочий стіл або в будь-якому іншому громадському місці. Якщо ви не можете відшукати потрібний предмет, просто перекладіть речі в самій сумці та загублена річ неодмінно віднайдеться.

Сумку ніколи не потрібно залишати відкритою на робочому місці.

6. Ресторанний етикет

Якщо в ресторані немає спеціального місця для сумки, то сумочку на довгому ремені та з короткою ручкою розміщують на спинці стільця або на гачку. Маленький клатч можна ставити на стіл. Ні в якому разі не кладіть на стіл габаритні сумки.

Портфелі та рюкзаки ставляться виключно на підлогу.

7. Дамський аксесуар

Жіноча сумка – невід’ємна частина цільного образа жінки. Яким би галантним не був чоловік та якби він не намагався допомогти своїй супутниці, дамську сумочку нести не варто.

8. Розмір має значення

При виборі сумки потрібно для себе чітко вирішити скільки речей вам треба с собою носити. Жіночу сумочку ні в якому разі не заповнюйте до відмови. Всі застібки та основна блискавка повинні закриватись вільно, без натягнення.

Носити пластиковий пакет – зовсім неприйнятно. Краще обрати сумку комфортного розміру під ваші потреби.

9. Сумочний етикет в офісі

На роботі не прийнято захаращувати стіл або інший простір особистими речами. Свою сумку можна розмістити в шафі, або при відсутності такої на поличці під робочим столом чи на спинці крісла.

10. Урочисті заходи

Для вечірок чи будь-якого свята доречні тільки сумочки маленького розміру – в основному це клатчі, з ручками та без. Блискучі, оздобленні камінням, стразами та бісером; з вишивкою; з атласу, лакованої шкіри, шовку та оксамиту – розкіш та ошатність тільки вітаються.

Головне, щоб була гармонія з кольорами та стилем в цільному образі.

0
репостів
0
репостів