Як і де сформувати якісні металеві деталі із заготовок

Для компаній, які постачають комплектуючі для різних галузей промисловості важливо отримувати якісну продукцію, яка б відповідала стандартам та очікуванням замовників. Нерідко якість таких деталей та заготовок залишає бажати кращого, тож токарна обробка металу під замовлення з сучасним обладнанням може вирішити цю проблему. Це не тільки заощадить час та кошти, але й дозволить отримати стабільні замовлення, сформувати базу лояльних клієнтів.

Методи формування металевих деталей

Металеві заготовки це ніщо інше як оброблений метал, який використовують для подальшої обробки. Є декілька методів, засобів, які дозволяють отримати якісні деталі:

  • з допомогою токарних верстатів, де можна замовити обробку металу на токарному верстаті, який є найбільш поширеним інструментом для виготовлення металевих елементів. Процес формування деталей відбувається шляхом обертання заготовки навколо своєї осі, використовуючи при цьому спеціальні різці. Процес може бути повністю автоматизованим за кресленням замовника, тож виконання дуже чітке, високої якості, а відходи з виробництва мінімальні;
  • з допомогою фрезерів, це верстати, які мають ріжучі інструменти, що обертаються. Це дозволяє отримати більш складні форми, текстури на деталі;
  • токарні роботи з металу з допомогою числового керування комп'ютером забезпечує ідеальну повторюваність обробки, точність та універсальність, адже можна поєднувати як токарні та фрезерні роботи;
  • з допомогою лиття, де метал нагрівають до високих температур і заливають його у вже підготовлену форму, після чого він охолоджується, твердне у ній. Ця методика також використовується для створення точних, складних деталей, однак технологічно складна та потребує спеціальних умов.

Крім того, використовують обробку лазером, водяним струменем, перший характерний для художньої різки металу, другий буде корисний там, де важко досягнути певних результатів з допомогою ріжучих інструментів.

Особливості токарної обробки металевих заготовок

tokarka9Коли виникає необхідність обробити металеві заготовки, то токарний верстат має свої специфічні особливості роботи, які залежать і від підготовки верстату, заготовки і від характеру процесу виробництва. Окрім обертання заготовки з металу навколо осі та формування деталі з допомогою ріжучих інструментів, рухів верстата, до ключових особливостей його роботи відносять:

  • використання ЧПУ, якщо це сучасне високотехнологічне обладнання;
  • перевірка на надійність, стійкість кріплення для уникнення вібрацій, руху під час обробки заготовки;
  • висока точність складних геометричних форм з великими технічними вимогами;
  • можливість виконувати внутрішню, зовнішню різьби, в тому числі нестандартну різьбу, шліфувати, фрезерувати, свердлити деталі;
  • проходження контролю якості на відповідність замовленню та вимогам замовника.

Токарні верстати в змозі створити деталі, які не випускаються, але необхідні для роботи устаткування на об'єктах замовника. Завдяки сучасним станкам можна замовити як серійне виробництво, так і поштучне виготовлення, однак потрібно враховувати налагодження обладнання, тож це може бути більш вартісним.

За допомогою ЧПУ, як у KSL, питання виконання якісних металевих деталей більше не виникне, адже це професійна токарна обробка металу, де гарантовано замовник отримує точну відповідність вихідного матеріалу. Обов'язково для нього пропонують пробний зразок, який після узгодження запускають у серійне виробництво. Крім того, це дозволяє отримати деталі швидко з якісною обробкою, адже процес автоматизований.

0
репостів
0
репостів