Які є напрямки стоматології та у чому їхні особливості?

Сучасні пацієнти, які ще не зіштовхнулися тісно із лікуванням зубів, можуть навіть не здогадуватися про велику кількість напрямків, які існують у стоматології. Як правило, клієнти обмежуються видаленням зуба чи лікуванням карієсу, не вдаючись до інших напрямків стоматології. Однак, сучасна медицина може запропонувати велику кількість послуг. Пропонуємо поговорити саме про це.

1 2

Дитяча та доросла стоматологія для лікування карієсу

Очевидно, що дитячі лікарі працюють із дітками та надають послуги найменшим пацієнтам. Іноді стоматологи співпрацюють із психологами, щоб знайти підхід до дитини, не травмувати її та надати необхідні послуги.

Спеціалісти, що лікують карієс у дорослих, можуть і не надавати ортодонтичних послуг. Тому основний напрямок у цьому випадку буде лікування та профілактика розвитку карієсу. Якщо фахівці лікують також наслідки карієсу, вони працюють у напрямку терапевтичної стоматології. Тут будуть обов'язково застосовуватися фірмові пломбувальні матеріали, що дозволятиме забути про подібну проблему на тривалий час.

Хірургічний та парадонтичний напрямки стоматології

Фахівців, що займаються лікуванням захворювань ясен, називають парадонтами. Цей напрямок є дуже важливим, адже у разі захворювання ясен, будуть зруйновані і зуби пацієнта. Завдяки сучасним методам, фахівці здатні зберегти зуби у 85% випадків. Стоматологи-хірурги спеціалізуються на видаленні кіст, зубів, у тому числі зубів мудрості. Ці фахівці здатні провести навіть найскладніші реконструктивні операції на зубах.

Стоматологія косметичного напрямку

Тут можна виділити декілька напрямків, адже косметична стоматологія передбачає реставрацію зубів, відбілювання, встановлення вінірів та протезування. Пропонуємо детальніше розібратися в особливостях кожного напряму, який ви можете знайти у стоматології Royal Dental, якщо бажаєте візуальних змін зубів:

  • Протезування. Це так звана реставрація зубів, яка націлена на відновлення функціональної здатності зуба.
  • Імплантологія. Це можливість виростити новий зуб, якщо власний було втрачено. Йдеться не тільки про відновлення функціональної здатності зуба, але й створення білосніжної посмішки.
  • Ортодонтія. Цей напрямок також працює для забезпечення бажаної ідеальної посмішки пацієнтам, адже дозволяє вирівняти зуби. Однак, ортодонти також працюють над вирівнюванням прикусу, що цілком можливо абсолютно у будь-якому віці.

Стоматологія Royal Dental – місце, де об'єдналися усі напрямки та фахівці різних профілів. Саме тому ви можете розв'язати будь-яку проблему щодо зубів, звернувшись сюди.

0
репостів
0
репостів