Орієнтовано-стружкова плита (OSB): переваги та застосування

Орієнтовано-стружкова плита (ОСБ) - листовий матеріал. Складається із шарів деревних стружок. Вони склеюються під високими тиском та температурою. Багатошарові плити мають високу міцність та вологостійкість. Це досягається різноспрямованістю шарів стружки. Будівництво сьогодні важко уявити без використання ОСБ. Листові матеріали відмінно підходять для таких будівельних та ремонтних завдань: обшивка стін, підлог, перегородок, покрівлі та інших.

Основні характеристики ОСБ
Дерев'яні плити є різної товщини від 6 до 25 мм. Це визначає їхню міцність і жорсткість. Щільність знаходиться у діапазоні від 600 до 800 кг/м3. Цей параметр визначає стійкість до вологи. Є різні класи вологостійкості від OSB-1 до OSB-4. Перший розрахований на нормальну вологість, а четвертий на екстремальну.
Висока міцність, стійкість до деформацій. Тому витримують великі навантаження, не тріскаються при ударах та вібраціях. Для надійного з'єднання плити мають край з пазом і гребенем або без них.
Переваги і недоліки
Ці матеріали є універсальними. Мають широкий спектр застосування. З плитами легко працювати: різати, свердлити, прикріплювати, фарбувати та інше. Виготовлення з відходів деревообробки забезпечує екологічність ОСБ плит. Витрата деревини знижується. Зменшується негативний вплив на довкілля. Низька вартість забезпечує економічність. Матеріал має тривалий термін служби. Чудовий зовнішній вигляд. Але є деякі недоліки. Може деформуватися за тривалого впливу вологи або високої температури без додаткових захисних засобів. Матеріал легко спалахує. Тому потрібно суворо дотримуватись правил експлуатації. У деяких людей можуть виникати алергічні реакції.
Особливості монтажу ОСБ плити

  1. Легко та швидко монтується за допомогою саморізів, цвяхів, скоб або клею.
  2. Добре підготувати поверхню, дерев'яну обробити антисептиком та ґрунтовкою.
  3. Може кріпитися до дерев'яної, металевої або бетонної основи.
  4. Для різання можна використовувати електролобзик, циркулярну або ручну пилку.
  5. Легко та швидко з'єднуються за принципом паз-гребінь.
  6. Може покриватися різними оздоблювальними матеріалами.
  7. ОСБ може залишатися без покриття, якщо має декоративну поверхню.

Чому краще купувати ОСБ плити в інтернет-магазині м2?
Пропонується широкий вибір матеріалів. Великий каталог із більш ніж 9 тисячами товарів. Відмінна якість сервісу, в чому переконуються нові та постійні покупці. Зручний у користуванні сайт. Товари легко та швидко вибираються за допомогою фільтрів пошуку. Швидке оформлення замовлень. Оплата готівкою після доставки, за яку вноситься передплата. Безготівковий розрахунок на розрахунковий рахунок одержувача з IBAN. Менеджерам-консультантам можна написати у Телеграмі, Вайбері, зворотному зв'язку на сайті або зателефонувати. Вони працюють із понеділка по п'ятницю – 8.00-18.00, у суботу – 9.00-14.00. Замовлення доставляються в короткий термін за невисокими тарифами.

0
репостів
0
репостів