Сезон грипу стартував: як розпізнати та лікувати недугу

126095 1 largeОсіння пора - час вирування різних інфекцій, зокрема грипу, який спричиняється вірусом та часто має важкі наслідки. Аби вберегтися від ускладнень, інфікування, важливо вчасно проводити щеплення від грипу, однак навіть у такому випадку людина може захворіти. Які ознаки грипу та чим полегшити симптоми, читайте далі.

Стрімке підвищення температури - перша ознака грипу

На відміну від звичайної ГРВІ, яка не провокує високої температури, грип супроводжується лихоманкою, а температура тіла може сягати 38°C і більше. Недуга розвивається дуже стрімко і в цей час важливо застосовувати симптоматичне лікування з допомогою Аффида. Серед основних ознак грипу є:

  • гострий початок захворювання;
  • висока температура тіла;
  • сильний головний біль;
  • раптова слабкість та втома;
  • біль у м'язах, "кістковий біль";
  • біль у горлі та сухий кашель.

Рідко у хворих може бути нежить та кашель з мокротою, людина у хворобливому стані часто роздратована, знесилена та потребує догляду. Важливо звернутися до лікаря та точно визначити тип захворювання. Для діагностування грипу, як правило, використовують швидкі тести, які повинні бути у сімейного лікаря.

Чим лікують грип?

Оскільки грип це вірусне захворювання, конкретних ліків проти нього не існує. Однак є доволі дієві, що полегшують стан хворого симптоматичні ліки та такі, які продукують утворення інтерферону. Важливо дотримуватися режиму лікування, що включає:

  • постільний режим та відпочинок, аби організм міг швидко відновитися;
  • вживання великої кількості рідини - води, чаю, компотів, бульйонів, соків тощо. Вони чудово підтримують водний баланс та зменшують температуру тіла;
  • симптоматичне лікування: прийняття анальгетиків, протизапальних засобів, що зменшують біль, лихоманку та прояви інтоксикації, відчуття закладеності носа;
  • провітрювання приміщення та його зволоження.

Крім того, треба дотримуватися маскового режиму у людних місцях, часто мити руки, дотримуватися правильного харчування, багато спати, аби імунітет зміцнювався. Аби уникнути важкого перебігу хвороби не варто займатися самолікуванням. По-перше, на деякі компоненти ліків у пацієнта може бути алергія, по-друге, лише лікар може призначати дієву терапію, встановлює термін лікування, по-третє, люди з хронічними хворобами повинні мати індивідуальний підхід.

Найкращою профілактикою лікування буде щорічна вакцинація від грипу, адже вірус постійно мутує. Особливо це актуально для людей з хронічними захворюваннями, слабким імунітетом. Страшний не сам вірус, а ускладнення, які він викликає, тож при перших симптомах необхідно здійснити візит до лікаря для діагностики та швидкого лікування.

0
репостів
0
репостів