Оренда квартири через агентство: що потрібно знати?

Підбирати квартиру через агентство нерухомості https://thecapital.com.ua/arenda-kvartir-v-kieve/ чи самому? Ризикнути і стрибнути в безодню невідомості або подивитися на це з погляду набуття нового досвіду і в підсумку переконатися, що оренда квартири за допомогою ріелтора - це цілком собі безпечно і навіть зручно? Давайте розберемося з цим детальніше!

Шукати житло самому

Найчастіше багато хто не поспішає звертатися в агентство нерухомості, тому що чув про гіркий досвід від знайомих, колег. Хоча судити тільки лише з досвіду оточуючих - не найкраща ідея. Підшукувати квартиру самотужки, звісно, можна, але це витратний процес, який може забрати у вас частину ресурсів, зокрема ваш час, сили, а часом і нерви, тож будьте готові до цього.

Самостійний пошук житла - це:

  • економія коштів, адже вам не доведеться платити агентству;
  • часові витрати. Ви можете шукати житло місяць;
  • ймовірність потрапити на шахраїв, які публікують оголошення в мережі;
  • вічні "перегляди" квартир то в одному, то в іншому районі;

На перший погляд може здатися, що оренда квартири в Києві не завдасть вам жодних складнощів, адже ринок оренди тут ще й як розвинений. Але чим більший попит, тим і більше шахраїв і фейкових агентств намагається вас обдурити!

Агентство нерухомості - ваш помічник?

Безумовно вам обирати, як краще орендувати квартиру і через кого, але якщо ви з тих, хто економить свій час і цінує його, то вам точно підійде цей варіант. Агентство нерухомості врахує ваші запити - як і фінансові, так і ті, що пов'язані з розташуванням (ознайомтеся з кращими районами столиці тут https://thecapital.com.ua/luchshie-rayony-kieva-reyting/) і дизайном житла, а потім запропонує подивитися їх. Якщо все складеться, то ви підпишете договір, заплатите комісію і ключі у вас!

Але не поспішайте звертатися до першої компанії, яка випаде за вашим запитом у Гуглі, бо оренда квартири - це все ж таки процес, що вимагає уваги і вивчення ринку нерухомості, щоб ви мінімізували всі ризики потрапити на недобросовісних ріелторів.

Враховуйте такі моменти:

  • Познайомтеся з діяльністю компанії. З'ясуйте, як довго вона існує, які є відгуки.
  • Загляньте на сайт. Якщо його немає, то вже варто насторожитися.
  • Перевірте, чи є в компанії офіс і який він має вигляд. Це візитна картка компанії.
  • Попросіть представників агентства показати документи на надання послуг.

Головне не мисліть стереотипно, коли йдеться про ріелторів та агентства з пошуку нерухомості, і намагайтеся довіряти тому, що ви бачите самі. Телефонуйте за номерами, уточнюйте деталі. Ви маєте повне право ставити безліч запитань перед тим, як зупинитеся на конкретній компанії.

0
репостів
0
репостів