Професійні послуги підсилення фундаментів

Якщо під будівельним об'єктом піднявся максимально допустимий рівень ґрунтових вод, відбулося осідання ґрунту, у фундаменті видно сліди руйнування та тріщини, недалеко виконувались підземні будівельні роботи або планується надбудова додаткових поверхів – слід обстежити фундамент та посилити його за потреби.

Якщо необхідна допомога спеціалістів, важливим є замовлення послуги підсилення фундаментів. Її надають у київській компанії «Георезін», яка здійснює свою діяльність по всіх регіонах країни.

Розробка проектів посилення ґрунтів під фундамент здійснюється за об'ємно-планувальною схемою проекту, встановлюються параметри посилення ґрунтів масиву.

Особливості проблеми

Фундамент – несуча конструкція будови, вона сприймає навантаження від усіх розташованих вище елементів будівлі і передає їх ґрунту.

Посилення фундаментів потрібне при осіданні будівель, як наслідок появи на стінових поверхнях тріщин. Виникають такі проблеми, коли:

  • ґрунти замочуються в основі фундаментів;
  • при будівництві чи проектуванні допущені помилки;
  • будівлі експлуатуються неправильно.

Інша проблема посилення фундаментів при реконструкції будівель особливо актуальна у містах. Головна причина в даному випадку – комерційна привабливість придбання будівель у центрі міста, надбудова додаткових поверхів. Внаслідок чого на фундамент посилюються навантаження.

Посилення фундаменту: що це та як здійснюється?

Посилення та ремонт фундаментів – заходи щодо відновлення початкових експлуатаційних характеристик (що відповідають зазначеним у проекті), а також зміцнення спеціальними методами для збільшення допустимого навантаження на несучі конструкції.

Підсилюють фундаменти за допомогою цементації або силікатизації кладки, зміцнення окремих каменів (цегли) кладки, облаштуванням залізобетонних обойм. Цементація кладки проводиться шляхом нагнітання у порожнечі фундаменту через ін'єкційні трубки цементно-піщаного розчину 1:1.

Задіють методи:

  • збільшення підошви;
  • поглиблення фундаменту;
  • посилення фундаменту палями;
  • втрамбування щебеню;
  • електрохімічне закріплення.

Досвідчені та професійні фахівці визначають, який метод посилення фундаментів будівель та споруд більш відповідний у кожному конкретному випадку. В цілому, вибір способу посилення безпосередньо залежить від характеристик ґрунту, типу самої основи.

0
репостів
0
репостів