Де і як краще застосовувати теплу електричну підлогу

2021 06 10Все частіше люди звертаються до застосування теплої підлоги для обігріву житлових та нежитлових приміщень. Використання такої системи https://ecopol.com.ua/ має свої переваги та недоліки, однак великою її перевагою є обігрів безпосередньо підлоги, а не повітря у всій кімнаті. А завдяки тому, що тепло випромінюється вгору - ефективно зігрівається весь простір приміщення.

Переваги електричної теплої підлоги

При монтажу теплої підлоги використовують системи залежно від типу джерела енергії:

  • водяні;
  • електричні.

Гідронічна система передбачає використання труб опалення під підлогою. Вони нагріваються з допомогою котла для обігріву підлоги, однак термін експлуатації водяної теплої підлоги значно менший, у порівнянні з електричною. До того ж вартість робіт та монтажу в рази дорожче. Варто також врахувати, що водяний тип опалення має прокладатись у стяжку не менше 8 сантиметрів, встановлюється він довше. Гідронічна система вимагає постійного обслуговування та найкраще підходить для монтажу у нових будинках.

Електрична тепла підлога https://ecopol.com.ua/katalog/maty/mati-pid-plitku/ використовує для нагрівання спеціальні електричні дроти для обігріву підлоги. Встановити систему можна швидко і відрізняється вона енергоефективністю. Її встановлення обійдеться дешевше та є економічно вигідним з огляду на довгострокові витрати на електроенергію. Якщо порівнювати з водяною системою, то електрична не потребує частого обслуговування та одразу після монтажу готова до використання.

Зонування та місця встановлення

Тепла підлога на електриці https://ecopol.com.ua/katalog/kabel/kabel-pid-plitku/ дає можливість позбутись громіздких радіаторів на стінах, псуючи загальний інтер'єр кімнати. До того ж є можливість монтувати теплу підлогу лише у тих зонах, де потрібно. Тобто, якщо ще на етапі проектування власник точно знає, де будуть розміщуватись меблі, то у тих місцях встановлювати теплу підлогу немає потреби. Те ж саме стосується приміщень, які не будуть використовуватись, це допоможе значно підвищити енергоощадність.

Найкраще для електричної теплої підлоги підійдуть:

  • ванна кімната, аби підлога завжди була комфортною після приймання ванни чи душу. Це завжди затишок та підтримка оптимальної температури, де завжди прохолодно та багато вологи;
  • кухня, де зазвичай багато холодної плитки і де найбільше часу проводять усі члени родини;
  • спальня та дитяча - ідеальний варіант для тих, хто не любить високу температуру і надає перевагу підтримці оптимальної температури для сну;
  • гараж та під'їзні шляхи для прогріву покриття у сніг, морози та збереження автомобіля від корозії;
  • підвальне приміщення.

Таким чином, підігрів підлоги - оптимальний варіант для обігріву приміщення для збереження затишку та енергоресурсів. В залежності від бюджету розрізняють різні типи обігріву та виробників, які пропонують матеріали для використання та монтажу. В довгостроковій перспективі такий тип опалення заощадить кошти на оплату рахунків та додасть більше комфорту у житі.

0
репостів
0
репостів