Користь міні степпера при відновлюючій реабілітації

screenshot 9 11Унаслідок травмування ніг чи пережитого інсульту, іноді людина втрачає здатність рухати кінцівками. У такому разі ефективним є комплексна реабілітація, у тому числі з допомогою міні степпера https://terasale.com/ru/tovary-dlja-sporta-i-fitnesa/ministeppery-top-luchshih-predlozhenij/, який широко використовують медики-реабілітологи. Завдяки компактності, його можна придбати й для дому, а в подальшому застосовувати в якості тренажера для ніг.

Особливості застосування тренажеру

Доведено, якщо людина вчасно розпочне тренування, то можливо відновити рухову активність до 85% у випадку інсульту. Тому, аби м'язи згадали, як потрібно працювати - необхідно їх розробляти, щоб, по-перше, покращити їх тонус, по-друге, забезпечити нормальний кровообіг, а по-третє, повернути людині здатність самостійно управляти своїм тілом та впевненість у собі.

Міні степпер якраз входять до списку тих приладів, які здатен це зробити. Він призначений для тренування ніг (основне навантаження - чотириголовий м'яз стегна, литкові) та являє собою платформу з двома педалями та немає опори для рук. Завдяки відсутності ударного навантаження, тренажер є безпечним для суглобів.

Рухи, які людина виконує з його допомогою:

  • імітація підйому по сходах;
  • покращують рівновагу та можливість утримувати тіло рівно;
  • покращують уміння ходити;
  • дають навантаження на м'язи, укріплюючи їх та тренуючи.

Попри рекомендації лікарів та позитивним відгукам про міні степпери, у нього є протипокази: вади та захворювання серця, захворювання дихальної системи, радикуліт, діабет.

Завдяки компактним розмірам, встановити його можна навіть у невеликій кімнаті та тренуватись у зручний для людини час.

Які є міні степпери?

Сучасні тренажери мають в основному гідравлічну систему навантаження, яка розрахована на різну вагу. Є моделі з вбудованим дисплеєм, які показують кількість пройдених кроків, час тренування та розхід калорій.

Тренажери випускають такі бренди, як:

  • DFC;
  • ATEMI;
  • Decathlon;
  • PLANTA;
  • APPLEGATE і так далі.

Вони мають доступну ціну, потребують всього 0,6 кв метрів простору для занять, а сховати їх можна просто під ліжко. Правильний догляд, часте тренування не тільки гарантуватиме швидку реабілітацію пацієнта, а й подальшу експлуатацію для підтримки фізичної форми.

0
репостів
0
репостів