Матеріали для пакування: які є і вимоги до них

пакуванняЗберегти товарний вигляд та якість товарів на шляху до покупця допомагають різноманітні пакувальні матеріали. Їх призначення обумовлює доступ до широкого вибору матеріалів, адже пакування це "обгортка" виробу і головне його призначення - забезпечити цілісність при транспортуванні, фасуванні та зберіганні.

Які пакувальні матеріали використовують?

Можливість застосовувати сучасне виробництво та матеріали дозволяє ПрофіПак створювати різного типу, форми та розміру пакування для задоволення навіть найвибагливіших запитів споживачів. Пакування використовується для таких цілей:

  • відправлення бандеролей, листів;
  • збереження товару при зберіганні від впливу зовнішніх факторів;
  • фасування товару для компактного зберігання та зручності у транспортуванні;
  • для рекламної кампанії.

Окрім призначення, є зовнішнє та внутрішнє пакування. Для внутрішнього застосовують крафт-папір, повітряно-бульбашкову плівку, а для зовнішнього - коробки (м'які, жорсткі), поліпропіленові, тканинні мішки, поліетиленову плівку та пакети, одноразову тару, дерев'яні вироби, металеві банки, пластикові лотки, крафт-пакети, кур'єрські та бандерольні пакети тощо.

Деяке пакування можна повторно використовувати, це оптимізує витрати і водночас зменшує споживання сировини, якої стає все менше у світі. Окрім того, вони коштують недорого, а термін їх використання необмежений.

Також у пакуванні використовують допоміжні матеріали, такі як шпагат, стретч-плівка, пакувальна стрічка, клейка стрічка тощо.

Яким вимогам має відповідати пакувальний матеріал?

Окрім збереження товарного вигляду предметів, пакувальний матеріал має відповідати наступним вимогам:

  1. Стійкість до механічних пошкоджень, міцність, надійність.
  2. Пакування не має змінювати свої властивості та якісні характеристики;
  3. Не має наносити шкоду організму людини, бути безпечним.
  4. Має бути привабливим та заохочувати людину до покупки.
  5. Добре утилізовуватись та бути екологічним.

При необхідності пакування позначають спеціальним маркуванням про спосіб експлуатації, транспортування, правила зберігання, а також такі, які повідомляють про сировину, з якої воно виготовлене. Якщо на коробці, контейнерах тощо є екологічні вказівники - при утилізації їх легше відсортувати, тож це зручно для подальшого перероблення.

Таким чином, пакувальні матеріали є різних видів та матеріалів, які зручно використовувати для транспортування, збереження та фасування товарів. Вони є різних форм, розмірів, піддаються переробці та не шкодять здоров'ю людини. Зовнішнє та внутрішнє пакування можна придбати онлайн, при цьому купити допоміжні матеріали на одному ресурсі для зручності та заощадження ресурсів.

0
репостів
0
репостів