Чи варто робити ремонт в квартири своїми руками?

Придбання нової квартири завжди пов'язане з подальшим ремонтом. Особливо це стосується житла в новобудовах, яке здається в експлуатацію без проведення фінально-оздоблювальних операцій. Але і колишнє у використанні приміщення нерідко вимагає не просто проведення дрібних косметично-ремонтних робіт, а кардинального підходу до облаштування, пов'язаного з поганим станом комунікацій, покриття для підлоги, стін і стелі.

Ремонтні роботи потрібно починати зі складання кошторису. Це документ, який дозволить оцінити майбутні витрати на проведення необхідних робіт, визначитися з матеріалами і вивести фінішну вартість виходячи з планованого бюджету, а також термінів отримання готового житла в експлуатацію.

Залежно від вихідного стану квартири і бажаного результату, господарі можуть замовити комплексний ремонт «під ключ» або окремі послуги, які вимагають дослідної руки профільних фахівців, є особливо трудомісткий і складними.

Бажано в такому випадку звертатися в будівельно-монтажні фірми, які мають позитивну репутацію, солідний досвід і значне портфоліо успішно виконаних замовлень. Від того, чи вдасться знайти дійсно відповідального і порядного виконавця - компанію по ремонту квартир, залежить не тільки якість і оперативність, а й кінцева вартість виконання. Сторінка такої фірми містить весь перелік робіт, але ми все таки розповімо трішки детальніше.

Етапи виконання

Нова квартира - це, безумовно, чудово. Але ось ремонти не завжди приносять позитивні емоції, особливо, якщо потрібно масштабний комплекс робіт, пов'язаний зі сміттям, пилом і фінансовими витратами. Проте, пройти через цю стадію необхідно, при цьому не самостійно займаючись облаштуванням житла, а скориставшись послугами фахівців.

Бажано замовляти комплексне обслуговування в одній компанії, оскільки в цьому випадку будуть виконані якісно всі етапи, не доведеться з'ясовувати причини недоліків і шукати способи їх усунення.

Бригада будівельників здійснить:

  • демонтаж, зведення гіпсокартонних конструкцій, вирівнювання стін;
  • стяжку підлог, укладання підлогових покриттів;
  • гідроізоляцію;
  • штробірованіе для подальшої прокладки електрокомунікацій та установки вбудованого обладнання;
  • монтаж підвісних стель;
  • малярні та інші роботи.

Також можуть знадобитися послуги профільних фахівців - по установці пластикових вікон, систем вентиляції і кондиціонування, проводці електрики, монтажу сантехніки. На фінішному етапі - проведення внутрішніх оздоблювальних операцій, прибирання і здача приміщення.

Фінансове питання: розрахунок вартості ремонту в квартирі

Кошторисна документація включає окремо послуги бригади і профільних фахівців, також розділяється ціна безпосередньо праці та використовуваних матеріалів. Розцінки на укладальні та малярні роботи встановлюються за квадратний метр (м2) площі, причому при здійсненні ремонту квартири "під ключ", ціни за деякими статтями можуть бути нижче, ніж при наданні вибіркових ремонтних послуг, так само, як і вартість матеріалів за видаткову одиницю .

На цьому етапі важливо не тільки звернути увагу на прайс-лист, але і додаток до майбутнього договору по ремонту квартири. Нерідко компанії з сумнівною репутацією вдаються до хитрощів, вносячи на етапі укладання угоди мінімальну вартість робіт, що згодом може привести до додаткових незапланованих витрат з боку замовника. Також в прайсі послуг може бути вказана вартість квадратного метра (кв м) робіт без виноски, що в розцінки не входить вартість матеріалів, необхідних для проведення ремонту в квартирі.

Не женіться за низькими тарифами на основні робочі операції - швидше за все, вони будуть компенсовані за ваш же рахунок, тільки завищеними цінами на інші супутні послуги, наприклад, доставку матеріалів або вивезення будівельного сміття.

0
репостів
0
репостів