Довідка про інвалідність та особливості її отримання

Посвідчення інваліда 1, 2, 3 груп в звичайному порядку не видається. Його замінює довідка про інвалідність. Довідка містить інформацію про причини хвороби, встановленої групі інвалідності, інші відомості. Рішення комісії можна оскаржити у вищій інстанції, але не пізніше одного місяця з дня укладення експертизи.

Depositphotos 78290046 xl 2015Медична довідка про інвалідності є важливий документ, який дозволяє отримати часткову компенсацію витрат людей з обмеженими можливостями. 

Її отримати зовсім не просто, адже держава не особливо піклується про інвалідів. Не дивно, що люди вирішують скоротити шлях отримання довідки, щоб захистити себе від складнощів її отримання. Зазвичай у таких випадках допомагають фахівці спеціалізованих сайтів.

Інвалід - це людина зі стійким розладом здоров'я, яке обмежує його в повсякденному житті. Наприклад, людина, яка не може сама себе обслуговувати, самостійно пересуватися, спілкуватися, контролювати свою поведінку або працювати. Причина може бути будь-який: травма, хвороби, вроджені вади розвитку.

Залежно від тяжкості захворювання можуть привласнити першу, другу або третю групу інвалідності: перша - найважча. Групу можуть підвищити або знизити, якщо стан хворого погіршився або покращився.

У Мінпраці прописано критерії, як визначати групу інвалідності, але розбиратися в них необов'язково. Вони знадобляться, якщо інвалідність не дадуть або вас не влаштує отримана група.

Отримати документ про інвалідність 2 групи можна після проходження медкомісії в компетентних органах, які розуміються у напрямку роботи з людьми з обмеженими можливостями. Але в житті бувають різні ситуації, коли людиною втрачена справка про інвалідність, пошкодила її або ж просто не встигла вчасно зробити. А такий документ може знадобитися в будь-який момент, тому, треба подбати про її наявність, адже, інакше, можна втратити право на спеціальні пільги. 

Законодавство не передбачає єдину виплату для всіх людей. Її розмір залежить від хвороби, присвоєної групи інвалідності та інших факторів. Звернувшись до органів соціальної підтримки, людина може дізнатися на які пільги може претендувати. 

У сучасному світі, щоб отримувати пільги у зв'язку з інвалідністю, людина повинна довести цей факт в компетентних органах. Видане підтвердження діє обмежений термін, тому, потрібно регулярно його переоформлювати. Це займає дуже багато часу, сил, яких у людини з інвалідністю просто немає. Не можна забувати, що оформлення довідки коштує грошей, інакше процес може затягнутися на довший термін. 

Скориставшись послугами спеціальної компанії, яка пропонує легший спосіб отримання довідки, людина може бути впевнена у тому, що отримане підтвердження інвалідності буде оформлене за всіма правилами і пройде будь-яку перевірку, наприклад, представниками пенсійного фонду або ж соцзахисту. Це дозволить отримати всі пільги без зайвих бюрократичних зволікань і головного болю. А головне, що довідка 2 групи не викличе питань і буде прийнята співробітниками органів захисту інвалідів.

0
репостів
0
репостів