Медична довідка форми 095/у

Кожен з нас стикався з ситуацією, коли об'єктивно немає можливості з'явитися на роботу або навчання, як би нам того не хотілося. Особливо це стосується представників молодого покоління. Адже люди старшого віку ставляться до своєї роботи відповідально і прагнуть опинитися на робочому місці в термін, у що б то не стало. Інша справа - школярі та студенти. Найширше коло інтересів молоді, часом далеко виходять за рамки навчального процесу, забирає у молодих людей багато часу. Заняття спортом і інші захоплення можуть привести до накопичення ними великої кількості пропусків у навчальному закладі, яке вони відвідують. Крім того, ніхто з нас не застрахований від можливості елементарно захворіти. У такій ситуації виникає необхідність якимось чином довести, що пропуски занять є поважними. Сказане можна віднести і до пропусків дітьми дитячих садків та інших дошкільних освітніх установ.

157810У зазначених ситуаціях вам потрібна довідка про тимчасову непрацездатність. Мед справка формы 095 у дає медичний висновок про перенесене захворювання або містить інформацію про знаходження на карантині протягом деякого терміну. Довідка 095/у може вказувати і на іншу причину тимчасової непрацездатності пред'явника, пов'язану зі станом його здоров'я.

Кому видається довідка за формою 095/у?

Довідка за формою 095/у - це медичний документ про тимчасову непрацездатність, який не слід плутати з лікарняним листом. Лікарняні листи звичайно видаються для надання на роботу. Медична ж довідка форми 095/у може видаватися таким категоріям осіб:

  • учням шкіл, ліцеїв;
  • учням коледжів, технікумів, професійно-технічних училищ;
  • студентам вищих навчальних закладів;
  • дітям, які відвідують дитячі садки та інші дошкільні установи;
  • іншим категоріям осіб, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах.

Отримати довідку 095/у можна у медичних установах, проходячи черги до лікарів. 

Довідка необхідна для того, щоб документально підтвердити свою відсутність. Такий документ дає об'єктивне пояснення причин пропусків занять за станом здоров'я. У більшості випадків термін дії довідки 095/у не перевищує двох тижнів (чотирнадцяти днів). Крім цього, мед довідка 095/у одночасно надає пред'явнику можливість не відвідувати заняття фізичної культури і не здавати спортивні нормативи (тобто довідка 095/у надає і звільнення від фізкультури). Тривалість дії звільнення від фізкультури може бути різною в залежності від характеру захворювання.

Меддовідка форми 095/у для школи або дитячого садка

Припустимо, що дитина з яких-небудь причин був відсутній в школі чи дитячому садку. В цьому випадку до двох тижнів такої відсутності спокійно можна компенсувати наявністю довідки форми 095/у. Тим самим ви позбавляєте себе від переживань, пов'язаних з накопиченням пропусків з неповажних причин.

Довідка 095/у для студентів

Будь-якому студенту, а особливо студенту денного відділення, отримати довідку 095/у необхідно буде в тих випадках, коли він пропускав заняття протягом декількох днів (або навіть тижнів), а також у випадках неявки на іспит або залік. Довідка 095/у в такій ситуації буде підтвердженням того, що студент був відсутній з поважної причини. Вона допоможе уникнути багатьох проблем, пов'язаних з відробітками пропусків з неповажних причин, які іноді забирають багато часу.

Як виглядає довідка форми 095/у?

Медична довідка форми 095/у, яка надається в освітній навчальний заклад для підтвердження тимчасової непрацездатності пред'явника, повинна оформлятися певним чином. Порядок оформлення довідки 095/у встановлюється Міністерством охорони здоров'я. Бланк довідки 095/у повинен містити такі відомості, як:

  • особисті дані того, кому довідка видається;
  • назва установи, якій дана довідка буде згодом представлена;
  • причина тимчасової непрацездатності пред'явника;
  • тривалість дії довідки.

Крім того, медична довідка 095/у повинна містити порядковий номер, дату та печатку медичного закладу, а також підпис медичного працівника, який оформив дану довідку.

0
репостів
0
репостів