Медична довідка форми №302 Н

При влаштуванні на нову роботу необхідно надати певний перелік документів. У кожній організації він свій, проте, незмінною в такому списку завжди залишається медична довідка форми №302 Н. Ця довідка підтверджує вашу професійну придатність з точки зору медицини і дає можливість роботодавцю найняти вас без зайвих сумнівів про ваш фізичний і психологічний стан. Особлива увага приділяється цій довідці на підприємствах з важкими або шкідливими умовами праці.

BSXZZYxr1NCeTobxQsLKiwH04pvSGu3xЯк отримати довідку форми №302 Н?

Щоб отримати довідку при працевлаштуванні, необхідно пройти медичний огляд у лікарів. Зокрема, документ включає відомості наступних медичних фахівців:

  • терапевта;
  • хірурга;
  • психіатра;
  • невролога;
  • нарколога;
  • отоларинголога;
  • гінеколог (для жінок).

Перелік лікарів, огляд у яких необхідно пройти може бути доповнений в залежності від того, на яку посаду ви претендуєте. У кожного роду діяльності є свої нюанси, виходячи з чого і призначається список додаткових обстежень. Крім усього іншого вам необхідно буде здати наступні аналізи:

  • загальний і спеціальний аналіз крові;
  • загальний аналіз сечі;
  • рентген грудної клітини;
  • ультразвукове обстеження молочних залоз, мазки цитології і мікрофлори (жінкам після 40 років);
  • флюорографія.

Здавалося б, держава проявляє щиру турботу про здоров'я своїх громадян, проте бюрократизм, що панує, зокрема, в медичних установах, зводить всю цю турботу нанівець. Отримати довідку №302 Н можна як в державних поліклініках, так і в приватних клініках. Проте пройти по-справжньому масштабне медичне обстеження для отримання цього документу в умовах державної поліклініки - заняття, прямо скажемо, не для людей зі слабкими нервами. Тому є можливість отримати довідку, звернувшись до фахівців установи, яка спеціалізується у цьому. І не доведеться очікувати в довгих чергах до кожного лікаря на огляд. До речі, часто причиною поганого здоров'я є надмірне вживання алкоголю та паління, тому радимо замінити цигарки вейпами Cloud Mania , так буде простіше кинути палити. 

Для чого потрібна медична довідка №302 Н?

Медична довідка форми №302 Н - це документ для небезпечних, шкідливих і важких умов праці з'явилася не так давно. Його введення пов’язано з тим, що працівники цих підприємств піддаються величезним навантаженням, які можуть негативно позначитися на здоров'ї або посилити вже наявні проблеми.

Ця медична довідка має низку відмінностей від звичайної, всім звичної медичної довідки. По-перше, довідка для роботи в особливих умовах передбачає зовсім інший підхід до формування лікарської комісії для проведення диспансеризації працівника. Що це означає? Це означає те, що звичайний список лікарів буде доповнений ще кількома пунктами, а також обов'язковий огляд у нарколога і психіатра.

Медична довідка на професійну придатність працівника є документом вельми серйозним. Здоров'я потенційного працівника ретельно досліджується, перевіряються ризики і захворювання, які неприпустимі при певному роді діяльності.

Періодичність проведення оглядів для довідки №302 Н

Законом запропоновано проходження медичних профоглядів не рідше одного разу на два роки. Для підприємств, що відносяться за родом діяльності до небезпечних виробництв, медичний огляд персоналу повинен бути щорічним. Щоб отримати документ, можна звернутися до спеціальної установи. Лабораторні аналізи також мають встановлену законом періодичність. В основному їх «термін придатності» становить не більше двох років, крім організацій, що займаються торгівлею, виробництвом харчових продуктів та інших, зазначених у відповідному переліку.

0
репостів
0
репостів