Медична довідка 302 Н для роботи в районах крайньої Півночі

Люди, які хочуть працювати або вже працюють у важких умовах на крайній Півночі, повинні постійно стежити за станом свого здоров'я. Для них є обов’язковою умовою регулярна перевірка у лікарів та наявність спеціальної довідки щодо роботи на Півночі. Адже постійне перебування в такому екстремальному кліматичному середовищі (вплив магнітних полів, дуже низькі температури поза приміщеннями, зміна полярних дня і ночі) вимагає сильного і витривалого організму.

main05Медогляд проводиться з метою визначення стану усіх органів і систем, які мають тривалий час перебувати в умовах стабільних перевантажень та адаптації. А для цього потрібно надзвичайне здоров'я, яким може похвалитися далеко не кожен. Наявність довідки для роботи на крайній Півночі свідчить про відмінне здоров'я і хорошу витривалість.

Перебудова людського організму на роботу в інших кліматичних умовах відбувається протягом 2-3-х років, під час яких новоприбулі працівники перебувають під постійним наглядом місцевих фахівців і періодично проходять планові медичні огляди.

Як отримати довідку 302 Н?

Для того, щоб отримати мед справку для работы на севере потрібно відвідати наступних лікарів:

- терапевта;

- психіатра;

- невролога;

- офтальмолога;

- хірурга;

- психіатра-нарколога;

- оториноларинголога;

- профпатолога;

- дерматовенеролога.

Також пацієнтові необхідно здати аналіз сечі і крові, мати з собою висновок по флюорографії, УЗД і електрокардіографії. 

Особливості роботи в умовах крайньої Півночі

Робота в умовах крайньої Півночі носить досить специфічний характер, оскільки ця територія з дуже суворими кліматичними умовами. Не кожна людина зможе витримати таке навантаження на свій організм, тому законодавство встановило для працівників спеціальні умови роботи, гарантії і компенсації.

Найпоширеніший тип робіт - вахтовий. Це пов'язано з тим, що при такому важкому кліматі люди часто хворіють (через зниженого імунітету) і не можуть обтяжувати себе надмірними фізичними навантаженнями.

Відповідно до Трудового Кодексу роботодавці не мають права наймати на роботу з шкідливими умовами праці, в тому числі на крайню Північ наступну категорію громадян:

  • вагітні жінки;
  • громадяни, які не досягли повноліття;
  • особи, які виховують дітей до трирічного віку;
  • люди, які не можуть працювати за медичними показаннями (психічні порушення, хронічні захворювання органів дихання та інші).

Всі інші громадяни можуть розраховувати на отримання посади на крайній Півночі.

І перш ніж братися за найважчу роботу, пам’ятайте, що окремі кліматичні або територіальні особливості можуть сильно вплинути на стан вашого (навіть ідеального) здоров'я на тлі комплексу з природних і виробничих факторів.

0
репостів
0
репостів