Медична довідка для оформлення водійського посвідчення

Водійська довідка є одним з найбільш потрібним документом, оскільки з кожним роком все більше людей пересідають за кермо власного автомобіля. Такий документ є вимогою нормативної документації при отриманні водійських прав.

Порядок його оформлення визначається наказом МОЗ. Без цієї довідки неможливо отримати допуск ні до навчання в автошколі, ні до здачі іспитів на водійські права, ні до водіння автомобіля, ні до отримання посвідчення водія нової категорії, ні до роботи у якості водія. Навіть якщо Skolko dejstvitelna medicinskaya spravka na voditelskie pravaви вже багато років водите автомобіль, вам варто знати про порядок отримання водійських медичної довідки. Оскільки вона може бути потрібна у разі отримання прав замість втрачених або вкрадених. А якщо ви щасливий власник автомобілів марки Geely, то на сайте можна придбати практично будь яку деталь для вашого сталевого коня.

Як виглядає медична довідка для водія?

Медична водійська довідка - це офіційний бланк за формою №003-Ву. В ньому вказують особисті дані водія та вид водійського документа - якої категорії. А також довідка містить інформацію про медичні обмеження до управління будь-яким типом транспортних засобів, а також медичні показання до керування транспортним засобом - якщо вони є.

Видана довідка діє 12 місяців з моменту видачі. Потім цей медичний огляд потрібно проходити заново.

Як отримати водійську довідку?

Для того, щоб отримати медичну довідку для водія необхідно пройти медичну комісію. Залежно від ваших доходів і від того, наскільки ви цінуєте свій час, отримати довідку можна в державній поліклініці - це дешево, але процес зажадає часу. Або ж ви можете звернутися до спеціальної компанії, яка без жодних черг допоможе отримати мед справку ГАИ в будь-який зручний для вас час.

Загалом проходження медичної комісії для отримання довідки водія передбачає огляд низки вузькопрофільних лікарів.

Спершу берете з собою документ, що засвідчує особу (паспорт) і чинне водійське посвідчення (за наявності).

Далі для отримання водійських медичної довідки водіям транспортних засобів (кандидатів у водії транспортних засобів) категорій «А», «В» необхідно пройти огляд у наступних лікарів:

  • психіатр,
  • нарколог,
  • офтальмолог,
  • терапевт.

Водіям транспортних засобів (кандидатів у водії транспортних засобів) категорій «C», «D», «СЕ», «DE», «Tm», «Tb» і підкатегорій «C1», «D1», «С1Е», «D1E »необхідно додатково пройти:

  • оториноларинголога,
  • невролога,
  • електроенцефалографію,

Звертаємо увагу, що огляд у психіатра і нарколога проводиться тільки за місцем прописки або ж тимчасової реєстрації пацієнта в районних психоневрологічному і наркологічному диспансерах.

Термін оформлення довідки залежить від того, як саме ви вирішили пройти обстеження - комплексно або самостійно, відвідуючи одного лікаря за іншим, а також від обраного медзакладу - в приватних поліклініках справа йде швидше. У гіршому випадку процес може розтягнутися на кілька днів. Якщо ж вам документ потрібен в стислі строки, завжди можна звернутися до спеціалістів, які з цим допоможуть і зекономлять ваш час та нерви.

0
репостів
0
репостів