Медична довідка 027-у: як отримати швидко і якісно

3f0cdd2 med computer 1024x540

Довідка 027-у - це медичний документ, який практично є випискою з лікарні. Його ще називають виписаний епікриз. Такий документ є обов'язковим при оформленні академічної відпустки, для того щоб отримати звільнення від уроків фізичної культури, а також для хворих, які відсутні в навчальних закладах понад 45 днів за станом свого здоров'я. Для людей які працюють, довідку 027-у можна назвати основним документом, який виправдовує співробітника за відсутність на роботі через хворобу. Проте, цей документ не дає підстави хворому отримувати заробітну плату в повному обсязі на час лікарняного листа. 

Меддовідки 027-у бувають двох типів - про проходження стаціонарного і амбулаторного лікування. Зазвичай до них ще докладається рецепт, який лікар виписує пацієнту, щоб той купив у аптеці https://sapteka.com.ua/ ліки на завершення лікування на дому.

Як отримати довідку 027-у?

Для людей, які проходять лікування амбулаторно, справка форми 027 у виписується на підставі даних про перенесеної хвороби. Або ж на основі лікуванні, яке хворий проходив вдома під наглядом лікаря. 

Медична довідка 027-у видається не пізніше, ніж 2 тижні від початку захворювання. В особливих випадках, лікар може продовжити термін до 25 днів, але не більше. 

У виписному епікризі обов'язково вказується інформація про огляд пацієнта лікарем, а також дані про хід лікування і результати клінічних аналізів. 

При серйозному захворюванні, лікар може зв'язати попередні хвороби і хід їх лікування.

У довідці лікар обов'язково вкаже основні рекомендації для продовження лікування, а також способи відновлення організму. При необхідності лікар вказує період, коли хворий повинен утриматися від фізичних вправ і занять спортом.

Форма 027-у про проходження лікування в стаціонарі, видається в медичному закладі тільки після того, як хворий видужав і виписується. У ній лікар зазначає всі огляди, результати аналізів і клінічних досліджень.

Як виглядає довідка 027-у?

Медичні документи і довідки повинні бути заповнені відповідно до усіх вимог законодавства. Основними вимогами щодо заповнення форми 027-у є:

  • Форма, за якою було проведено лікування: стаціонарна або амбулаторна.
  • Повна назва компанії, куди необхідно надати довідку.
  • П.І.Б. хворого і дата його народження.
  • Адреса місця проживання.
  • Куди потрібно - місце навчання або роботи.
  • Дата, коли людина захворіла і вилікувався.
  • Повний діагноз хвороби.
  • Результати обстеження та хід перебігу захворювання.
  • Проведене лікування.
  • Стан здоров'я пацієнта на момент одужання.

Завіряє бланк довідки 027-у лікар відповідною печаткою і своїм підписом.

Чи можна швидше отримати довідку 027-у?

В більшості випадках такий медичний документ не може бути видано відразу. Його виписують тільки після закінчення курсу лікування. Медичну виписку форми 027-у заповнює і засвідчує лікар медичного закладу. Тільки він має право вирішити питання про те, коли слід закінчити курс процедур.

Проте існує ще один надійний спосіб - придбати довідку у спеціальної компанії, яка займається продажем подібних документів. Це набагато простіше і зручніше. 

0
репостів
0
репостів