Що найчастіше ламається в посудомийній машині

Один раз купивши посудомийну машину, ви більше не захочете мити посуд своїми руками. Цей пристрій став для декого так само незамінним в побуті, як пралка або холодильник. Вона виконує всю неприємну роботу за нас, а нам залишається тільки насолоджуватися результатом. Але, як і вся техніка, посудомийка може вийти з ладу. У цій статті ми обговоримо популярні поломки посудомийних машин і розповімо, як усунути їх без допомоги майстра.

Процес миття не запускається

Бувають ситуації, коли ви вмикаєте пристрій, вибираєте режим, він починає набирати воду, але не запускає процес миття. Як результат, посуд залишається брудним. Винуватцями цього можуть бути:

  • Засмічений фільтр. Він зазвичай розташовується в нижній частині пристрою. Його необхідно витягти, ретельно прочистити і поставити назад.
  • Засмічені форсунки. Коли форсунки забиваються, посудомийка погано розбризкує воду. Вам потрібно взяти зубочистку і пробити нею всі отвори. Після цього проблема повинна зникнути.
  • Поломка циркуляційного насоса. Ця деталь знаходиться в нижній частині камери і подає воду на форсунки. Якщо вона виходить з ладу, подачі не відбувається, тому посудомийна машина не може запустити процес миття. Найчастіше зламаний насос просто замінюють новим. Для прикладу знайти запчасти для посудомоек канди не складе великих проблем.

Не відбувається злив води

Дуже часто люди просять майстрів виконати ремонт посудомийної машини, коли вона перестає зливати воду.

Злив води здійснюється дуже просто. Вода потрапляє в шланг і внутрішній фільтр через помпу. Згодом одна з цих частин може забруднитися, що призведе до проблеми. В першу чергу перевірте помпу на наявність сміття: якщо вона сильно забруднена, ретельно вичистіть її. Якщо з нею все нормально, перевірте всю систему. Цілком ймовірно, засмітився шланг або фільтр.

Винуватцем такої проблеми також може бути високо задертий шланг. Якщо це так, то після зливу і відключення насоса деяка частина води буде знову надходити в камеру.

Посудомийна машина б'є струмом

Неприємна ситуація, коли ви торкаєтеся корпусу посудомийки, а вас б'є струмом. У більшості випадків причина такої поведінки - пробитий ТЕН. Вам потрібно витягти нагрівальний елемент і оглянути його на наявність пошкоджень: якщо вони є, його треба замінити новим.

Подібна проблема часто виникає при:

  • заводському браку;
  • підвищеній жорсткості води;
  • занадто тривалому терміні експлуатації посудомийної машини.

Є дуже багато інструкцій про те, як замінити ТЕН в конкретній посудомийці: ознайомтеся з ними, і ви зможете зробити швидкий ремонт посудомийної машини без допомоги майстра.

Посудомийна машина неправильно виставляє температуру

У багатьох сучасних моделях посудомийок є можливість вибирати температуру для миття посуду. Якщо ви виставляєте певне значення, але в підсумку отримуєте зовсім не той результат, значить датчик міг вийти з ладу або виникла поломка нагрівача. Через це вода може або перегрітися або бути недостатньо гарячою.

В такому випадку не завжди винна поломка. Можливо, у вас проводять ремонтні роботи на лінії водопостачання, через що вода надходить під недостатнім тиском. Якщо це так, тоді після проведення робіт посудомийка повинна запрацювати як раніше. До речі, недостатній тиск води може говорити про поломку насоса або форсунок, так що обов'язково перевірте ці деталі.

Вода протікає на підлогу

Це досить часта поломка, яка доставляє масу неприємностей. Причин у цього явища кілька:

  • Погані дверні ущільнювачі. Через них двері не закриваються як слід і пропускають воду. Їх потрібно почистити від нальоту або замінити новими.
  • Пошкоджено ущільнювач насоса. Ця деталь качає воду і при пошкодженні може призводити до протікання. Її зазвичай заміняють новою.
  • Погано затягнуті хомути. На зливному і водоподаючого шлангах є хомути: якщо вони затягнуті недостатньо добре, обов'язково будуть протікання. Також переконайтеся, що в місцях, де з'єднуються патрубки, стоять ущільнювачі.
  • Пошкоджено резервуар для води. Цей елемент часто знаходиться збоку посудомийної машини. Коли він пошкоджений, вода протікає на підлогу. Деталь зазвичай заміняють новою і забувають про проблему.

Іноді ще ломається импеллер для посудомоечной машины, але ця поломка настільки рідкісна, що навіть не будемо про неї детально розповідати.

Висновок

Розповісти про всі популярних поломки посудомийних машин в одній статті неможливо. Якщо ви зіткнулися з серйозною несправністю, краще довірте цю справу навченому фахівцеві. Заплативши трохи грошей, ви гарантуєте собі якісний ремонт. Якщо ж ви почнете усувати поломку самостійно, не маючи належного досвіду, то ви ризикуєте тільки ще більше зіпсувати техніку.

Сподіваємося, що наша стаття була корисною і цікавою. Бажаємо вам ніколи не стикатися з несправностями посудомийок!

0
репостів
0
репостів