Вишиванки “УкрМода” - завжди модні, завжди доречні

Коли рідко можна було побачити когось у вишиванці. Раніше вишита сорочка не була популярною. Зараз - все навпаки. Щороку вишиті вироби: сорочки, сукні, туніки, спідниці, жакети - стають більш популярними. Компанія “УкрМода” пропонує широкий вибір вишитих виробів на будь-який смак та на будь-яку особу. Бо кожна поважна людина обов’язково повинна мати у своєму гардеробі принаймні одну вишиванку.

h

З чого виготовляють вишиванки?

Зазвичай вишиті речі шиють з натуральних тканин. Це переважно:

  • льон. Цю тканину вважають класом люкс. Її часто прирівнюють до шовку, бо є абсолютно екологічною, антисептичною та гігроскопічною.
  • бавовняне домоткане полотно. Воно створене способом полотняного переплетення. Раніше його ткали у домашніх умовах. Зараз виготовляють фабрики з різної сировини – бавовни, конопель, льону, поліестеру і їх сумішей.
  • Сорочкова тканина – загальна назва групи тканин, досить тонких і гігроскопічних, вироблених з сумішей бавовни і поліестеру, бавовни і льону, віскози і поліаміду, і інших сполучень.
  • батист. Це тонка бавовняна тканина. Її більше використовують для літніх виробів, бо має напівпрозорий вигляд. Батист відносять до найбільш дорогих бавовняних тканин.
  • сумішеві сорочкові тканини.
  • габардин. Колись цю тканину робили щільною та вовняною. Тепер її виготовляють різної щільності з різних матеріалів. Для вишиванок використовується габардин з суміші бавовни і поліестеру.

За вартістю, звичайно вишиванки з льону і батисту є найдорожчими. Якщо тканина має домішки поліестеру - це вже більш дешевші варіанти.

Види вишиванок

За способом виготовлення вишиванки поділяють на:

  • ручної роботи,
  • фабричної роботи.

Зазвичай вишиванки ручної роботи є дорожчими. Проте ціна також залежить і від якості та площі вишитого орнаменту на тканині. Бо може бути невеликі квіточки вишиті вручну, а може бути машинна вишивка, яка займатиме 70% площі виробу. То спосіб виготовлення не завжди суттєвий у вартості вишиванки.

Кольори та орнаменти вишитих виробів

Коли ви обираєте яку вишиту сорочку чи сукну придбати, варто також уважно роздивитися узор виробу. Оскільки часто кожен вишитий символ несе якесь значення. Існує багато наукової літератури про приналежність орнаментів до місць їх створення. Можна без проблем знайти значення кожного символу.

Проте інколи буває так, що просто береш вишиванку до рук і розумієш, що вона шита для вас і ви мусите її придбати. Тоді вже не важливо, що означають символи, головне, аби відчуття у ній були комфортні і приємні.

0
репостів
0
репостів