Тротуарна плитка - оптимальний вибір для облаштування подвір’я

Знімок екрана о 13.13.24

Хороший господар рано чи пізно, але здумається про облаштування особистого подвір’я, садові доріжки чи тераси. Найкращим варіантом для цього буде тротуарна плитка. Бо вона легко кладеться, досить довго служить і коштує порівняно доступно. Ну і тротуарна плитка - це гарно. Зараз існує безліч кольорів та форм, які можна викласти візерунком, що прикрасить ваше обійстя. Але щоб підібрати найбільш відповідну, варто врахувати наступні фактори.

Особливості вибору тротуарної плитки

Якщо вирішили впорядкувати власну територію тротуарною плиткою, потрібно розуміти особливості, які можуть вплинути на якість та довговічність її використання.

  1. Зазвичай тротуарну плитку виготовляють двома методами - вібролиття і вібропресування. Вібропресована має кращу міцність і точну геометрію. Вона підходить для мощення проїзних доріг, якими їздитимуть автівки і ходитиме велика кількість людей. Вібролита плитка менш міцна. Але ідеально підходить для облагородження садових доріжок і подвір’я.6dc9e265c05e4217f53c1208408d8ae6
  2. Від розміру тротуарної плитки залежить її витривалість. Дрібна міститиме більше швів, але завдяки цьому вона може витримувати високі навантаження і не трісне, якщо по ній проїде автівка. Для укладання плитки на садових доріжках підійде будь-яка товщина і розмір.
  3. Якщо ви раніше ніколи не укладали плитку, але хочете спробувати зробити це самостійно, варто уникати плиток форми квадрата або ромба. Оскільки для її мощення потрібен досвід і підвищена точність. З першого разу це може не вийти.
  4. Якісна тротуарна плитка має бути морозостійка, міцна, схильна до поглинання вологи. Щоб це перевірити, можна спробувати вдарити одну об другу. Повинен з’явитися дзвінкий звук. При цьому на поверхні не має бути ніяких дефектів.

Переваги тротуарної плитки

Якщо обирати який краще матеріал використати для облагородження власної території: двору, тераси чи садової доріжки - тротуарна плитка буде найкращим варіантом, тому що має суттєві переваги.

 1. Приємний естетичний вигляд

Тротуарна плитка має дуже широкий вибір кольорової гами. Також плитку виготовляють різних форм, що дозволяє втілити будь-який ландшафтний задум.

2. Легкість у мощенні

24754040e6a5eb52d1433592e25460d4Для укладання тротуарної плитки не потрібно залучати якусь додаткову будівельну техніку. Також при пошкодженні чи ламанні плитки, вона легко замінюється на нову. 

3. Комфорт

Оскільки шви плитки заповнені піском чи відсівом, на її поверхні практично не буває калюж. Вода вільно проникає в ґрунт.

4. Екологічність

Якщо асфальт під час нагрівання на сонці понад +25 ˚С починає виділяти в атмосферу канцерогенні речовини. То бетонна плитка є стійкою до температур і не виділяє шкідливих речовин.

5. Довговічність

Якісно мощена тротуарна плитка служитиме дуже довго, не менше 15 років. Тому в довгостроковому періоді є досить економним варіантом упорядкування доріжок.

0
репостів
0
репостів