Будівельні риштування: безпека та комфорт

Житлові комплекси з багатоповерхівок, висотні офісні центри, торгово-розважальні хмарочоси - все це вже стало звичною архітектурною складовою сучасного міста. Звичайно, під час будівництва таких приміщень існують великі ризики у безпеці виконання висотних робіт. Тому важливу увагу треба приділяти не лише якості роботи, а й надійності організації виконання цих робіт. Будівельні компанії, які дійсно піклуються про своїх працівників завжди ретельно обиратимуть будівельне риштування, щоб створити комфортні, а головне безпечні умови для роботи. Хороший вибір риштувань можна знайти на сайті https://www.scaffold.in.ua/catalog/scaffolding/.

Які існують риштування?fd987eadd42d11896da1ee9c1484c20d

Будівельні риштування — це тимчасові конструкції, яка створюють доступ для робітників до висотних частин з метою проведення будівельних, монтажних та інших робіт. Нині за способом з’єднання розрізняють риштування: 

  • рамні. Вони вже з’єднані та не потребують розбору по частинах. Відповідно на їхнє складання не потрібно витрачати багато часу. У рамних риштуваннях мала кількість складових частин, тому вони вважаються полегшеними. Їх застосовують для облицювальних робіт на фасадах приміщень на висоті до 40 метрів.
  • штирові з’єднуються між собою за допомогою спеціальних штирів. На збирання багато часу не витрачається. Перевагою є те, що штирові риштування складаються у досить a62dbe051b0dba7879823e5a5892cef3високі конструкції. Вони ідеально підходять для виконання цеглової кладки. Конструкції досить витривалі та витримують навантаження до 250 кг на кв.м.
  • клинові називають найбільш стійкими. Конструкція з клинового риштування може бути будь-якої необхідної форми. Є навіть спеціальний каркас, який максимально наближається до стіни приміщення. Проте цей вид риштування є досить часозатратним у збірці. Його використовують у реставрації фасадів з нестандартною геометрією. Це може бути навіть монтаж сцен великих габаритів.
  • хомутові найбільш складні у збірці конструкції. Вони між собою з’єднуються спеціальними хомутами. Також такий вид риштувань є найдорожчим. Але має вагому перевагу — риштування можуть бути різних форм і з’єднуватися з іншими видами. Їх застосовують для робіт на висоті до 120 метрів, а також у таких галузях як авіа та суднобудування.

Від того, наскільки правильно підібрати будівельні риштування залежить швидкість виконання робіт, їхня якість та, як вже згадувалося, безпека працівників.

0
репостів
0
репостів