Шокуючі ставки: чому так дорого коштують онлайн кредити

Інтернет заполонили різноманітні пропозиції взяти швидкий кредит в режимі онлайн. Отримати позику простіше, ніж здається на перший погляд, на реєстрацію потрібно лише 10-25 хвилин, а гроші можна отримати на картку будь-якого банку. Все швидко та просто, але коштують онлайн кредити дуже дорого, відсоткові ставки у МФО сягають 730% річних! Попри великі проценти, кредити онлайн користуються попитом і він щороку зростає. Чому гроші в інтернеті позичають під величезні відсотки, навіщо вони взагалі потрібні, такі дорогі кредити?

Якщо нам треба позичити гроші терміново, от прямо тут і зараз, ми готові багато заплатити за можливість їх отримати. Наприклад, вночі далеко від дому зламалось авто, закінчилось пальне, необхідно оплатити рахунок за ліки, або придбати квитки на літак, а заробітну плату чекати ще тиждень. Мікрокредити дійсно можуть виручити в критичних ситуаціях, але вони завжди пов’язані з ризиком, як для позичальника, так і для кредитора. Наразі це вигідний бізнес та дуже популярна послуга, але досить небезпечна для споживача. Все тому, що умови кредитування значно жорсткіші, ніж у банків.

Понад 30% клієнтів мікрофінансових компаній потрапляють у боргову яму й не можуть повернути позичені гроші. Прострочення призводить до швидкого зростання боргу через величезні відсотки. На відміну від банків, де всі кредити зазвичай застраховані, навіть у випадку непередбачуваних обставин, таких як втрата роботи, чи несподівана хвороба, зняти з себе боргові зобов’язання перед МФО буде складно. Вони «продають» безнадійних боржників колекторським конторам щоб уникнути власних збитків, але це нічого не змінює для боржника.

В чому підводні камені швидких онлайн кредитів

Не все так безхмарно, як здається. Мікрокредит передбачає нарахування відсотків за кожен день використання коштів. У середньому це аж 1,7% за день від суми, що взята в борг. Умови у різних МФО відрізняються, єдиної ставки немає, вона коливається від 1.3% до 2% в день. Якщо повернути мікрокредит швидко, за 3-5 днів, тоді він обійдеться не так вже й дорого. Більшість МФО перший кредит надають під символічні 0,01%, але звичка брати кредити онлайн непомітно й дуже швидко стає непереборною, через що борги поступово ростуть і виплачувати їх вчасно стає все складніше.

Взяти перший кредит під 0% дійсно можливо, але за затримку платежу навіть на один день буде нараховано штраф та збільшені відсотки. Треба уважно читати договір й пам’ятати терміни погашення, щоб вчасно повернути борг. В протилежному разі можна втратити багато нервових клітин, відчути на собі тиск колекторів й навіть потрапити до суду. Якщо можна обійтись без тих речей, на які нам дуже хочеться взяти кредит, подумайте про ризики, пов’язані з боргами, можливо є сенс утриматись?

Як правильно позичати гроші онлайн

Звертаючись за мікрокредитом потрібно бути впевненим у своїх фінансових можливостях, враховувати всі ризики й мати запасний варіант для вчасного погашення боргу. Якщо ви все ж таки вирішили взяти гроші у борг онлайн, спочатку порівнюйте кредиторів та вартість кредитів на Financer. До рейтингу входять лише ліцензовані компанії з хорошою репутацією. Ніколи не заповнюйте заявку на кредит, та не вказуйте жодних даних про себе, якщо в законності роботи МФО у вас виникають сумніви

Для того щоб отримати гроші на картку онлайн, доведеться зареєструватися в системі для онлайн кредитування обраної компанії. Це займає близько 20-ти хвилин, заявки на кредити приймають в будь-який час, навіть вночі. Постійні клієнти системи можуть отримувати гроші моментально 24/7, тому що більшість сервісів перевіряють заявки автоматично. Можна взяти кредит на карту без довідки про доходи, без офіційної роботи, кредитної історії, з мінімальною зарплатою. Але завжди пам’ятайте, що онлайн кредити – це дорога послуга і ні в якому разі не можна допускати прострочення.

0
репостів
0
репостів