Чому постійно ламається стартер?

Багато автовласників думають, що вони невдачливі, адже постійно стикаються з проблемами в роботі стартера. Насправді все просто: варто дотримуватися періодичність ТО і правильно експлуатувати транспортний засіб. Тут можна купити новий стартер https://azon.ua/vaz/2101/zapchasti-na-elektrooborudovanie-vaz-2101/startery-i-komplektuyushchie-vaz-2101/startery-vaz-2101/ а ми поки розглянемо найбільш поширені помилки автовласників, через які ламається пусковий механізм.

Перевищення часу і кількості запусків двигуна.

Якщо після повороту ключа запалювання через 4-7 секунд мотор не заводиться, не варто старанно продовжувати спроби і крутити стартер. Своїми зусиллями ви не тільки не рушить з місця, але і зламаєте пусковий пристрій.

Низький заряд акумуляторної батареї, нестача компресії, несправності в системі подачі палива - ось справжні причини, через які не заводиться двигун.

Причому АКБ може бути як спочатку розряджений, так і втратити заряд після ваших неодноразових спроб завести силовий агрегат. Так чи інакше, далеко автомобіль не поїде, адже вам доведеться чекати, поки батарея знову зарядиться або «прикурювати» від інших автомобілів.

Висновок: наберіться терпіння і давайте стартеру відпочивати між спробами завести силовий агрегат. Якщо 3-4 запуску пройшли безуспішно, сміливо вирушайте в автосервіс на діагностику автомобіля.

Використання автозапуску.

У період холодів, особливо взимку, для багатьох водіїв важливий комфорт, частиною якого є заздалегідь прогрітий двигун автомобіля. Для цього багато автовласників встановлюють систему автозапуску.

На жаль, такої «апгрейд» спрацьовує не на 100%, і мотор може не завестися з першої спроби, проте брелок сигналізації покаже успішний запуск ДВС. Справа в тому, що система сигналізації не завжди розуміє, що сталася осічка, і автозапуск буде багаторазово крутити стартер, намагаючись запустити силовий агрегат. Якщо не вирішити цю проблему вчасно, автозапуск може легко вивести з ладу стартер і посадити акумуляторну батарею.

Для тих, хто хоче мати теплий салон автомобіля і прогрітий двигун, не виходячи з дому взимку, рекомендуємо встановити передпусковий автономний обігрівач Webasto.

До речі, нерідкі випадки, коли двигун завівся від автозапуску, а стартер не вимикається ще кілька секунд. До цієї ситуації може привести латентність сигналізації, яка виражається у втраті контролю над запуском мотора і своєчасного відключення стартера. Регулярність таких збоїв в результаті призведе до поломки стартера.

Поворот ключа запалювання при включеній передачі.

При такому варіанті пуску двигуна автомобіль проїде кілька метрів, а потім ви попрощаєтеся зі стартером. Найчастіше водії використовують даний метод тоді, коли глухнуть посеред дороги через брак палива і хочуть дістатися до найближчої автозаправки.

Тепер ви знаєте, чому постійно ламається стартер, і зможете заздалегідь попередити критичні ситуації, пов'язані з його швидким зносом.

0
репостів
0
репостів