Що таке молочниця, чому з'являється і як з нею боротись

Вагінальний кандидоз (молочниця) є поширеним гінекологічним захворюванням у жінок. Найчастіше молочницю викликає звичний для нормальної мікрофлори піхви дріжджовий грибок Candida albicans. Іноді при його надмірному розмноженні виникає запалення слизових оболонок, наслідком чого є свербіж, печіння, білі сирнисті виділення з піхви і почервоніння зовнішніх статевих органів.

Чому може з'явитись молочниця

Спосіб життя, наприклад, вживання цукровмісних продуктів, може призвести до молочниці. Підвищений рівень цукру, діабет, знижений імунітет, застосування оральних контрацептивів і вагітність підвищують ризик захворювання на кандидоз. Крім того, до молочниці можуть привести лужні і сильні миючі засоби, часте підмивання, тісний одяг або повітронепроникні прокладки. Також молочниця може стати наслідком лікування антибіотиками.

Якщо ви вже раніше хворіли молочницею, і на цей раз симптоми здаються вам схожими, запалення можна лікувати безрецептурними аптечними препаратами. Якщо ви не впевнені, що у вас - вагінальний кандидоз або бактеріальний вагіноз, можна зробити тест за допомогою спец засобів. Це допоможе за 10 секунд встановити діагноз, щоб вибрати правильне лікування.

Чим лікувати молочницю

Якщо подивитись асортимент онлайн-аптеки aptekanc.com, то можна побачити, що ліки від молочниці - це популярний вид ліків, адже вибір їх чималий.

Безрецептурні препарати для лікування молочниці можна розділити на дві групи: препарати орального і препарати місцевого застосування. Пероральні флуконазольні препарати підходять для практично здорових людей. Деякі ліки при вживанні з препаратами від дріжджових інфекцій надають спільну дія, тому в аптеці або за допомогою листка-вкладиша до ліків треба перевірити, чи підходить вам цей препарат. Одноразовий прийом препарату допомагає позбутися симптомів молочниці як в піхві, так і на зовнішніх статевих органах.

Препаратами місцевого застосування є вагінальні свічки або крем, які вводяться в піхву за допомогою аплікатора безпосередньо перед сном. Лікування триває один або кілька днів в залежності від препарату. Препарати у вигляді свічок для здійснення впливу вимагають вологості, тому якщо ви страждаєте від сухості слизових оболонок рекомендується вибирати препарат у вигляді крему.

Ще також є такі препарати, як епигін спрей купити київ. Як ви зрозуміли з назви, він розпилюється на вражену ділянку за допомогою розсіювача.

Як запобігти кандидозу?

У профілактиці вагінального кандидозу можуть допомогти, наприклад, дієта з низьким вмістом цукру, правильна гігієна і миючі засоби, а також ухилення від користування повітронепроникними прокладками. Крім того, нижня білизну з повітропроникного матеріалу (наприклад, синтетичні волокна, шовк або бамбук), а також збалансована вологість слизових оболонок піхви допомагають у запобіганні дріжджових інфекцій. Молочницю, пов'язану із застосуванням антибіотиків, можна запобігти за допомогою препаратів, що містять молочнокислі бактерії.

До лікаря слід звертатися в тому випадку, якщо симптоми молочниці з'явилися вперше, або якщо від них страждає людина молодше 16 або старше 60 років, або при вагітності. Крім того, потрібно звернутися до лікаря, якщо з'являться нехарактерні для молочниці симптоми (виділення з неприємним запахом або пофарбовані, жар, біль внизу живота, проблеми з сечовипусканням). Якщо при лікуванні симптоми не пом'якшуються протягом трьох днів, або симптоми не проходять через тиждень після початку лікування, варто звернутися до лікаря для уточнення діагнозу.

0
репостів
0
репостів