Три правила вибору меблів для ванної кімнати

Сучасний меблевий ринок пропонує безліч різноманітних моделей меблів для ванної кімнати. В першу чергу вони функціональні, а їх конструкція орієнтована на особливі умови, характерні для цього приміщення.

Вимоги до експлуатаційних характеристик розташованих у ванній кімнаті меблів мають бути специфічними, адже це особливе, умовно «технічне» приміщення, мікроклімату якого притаманна підвищена вологість і досить висока температура (зазвичай вища, ніж в інших кімнатах). Тому відповідальні виробники оброблюють матеріали, з яких виготовляються меблі, вологовідштовхуючими засобами. Саме з цієї причини потрібно купувати лише сертифіковані вироби, які виготовляються на великих підприємствах.

На сайті https://mebshop.kiev.ua/mebel/mebel_v_vannuyu_komnatu ви зможете обрати якісні меблі для ванної кімнати від кращих українських виробників.

Види меблів для ванної кімнати

1.   Підвісні шафи та тумби.

Вони компактні та зручні завдяки високій місткості. Найчастіше ці меблі мають просту форму та мінімум декору. Вони придатні для розміщення в невеликих кімнатах. Завдяки своїй конструкційній легкості та ненав’язливості чудово вписуються в сучасні стилі мінімалізму або хай-тек. Досить органічно виглядають і в великих за розмірами ванних кімнатах. Тим більше, що є можливість з їх допомогою знівелювати брутальні комунікації (бойлери, труби, що йдуть вздовж стін і т.п.).

2.      Підлогові шафи.

Мова йде про тумби під раковиною, що встановлюються без використання опор. Вони чудово поєднують декоративні й прагматичні функції, адже, прикриваючи шланги, труби та сифони, виступають як система зберігання для різноманітної санітарно-гігієнічної хімії. Але при всій їх привабливості існує один суттєвий недолік: вода, яка неодмінно буде накопичуватись під ними. Вона вбирається в дно тумби, деформуючи його. Внаслідок цього через 1,5-2 роки тумба зробиться непридатною для використання.

3.      Меблі на ніжках.

Підлогові меблі на ніжках дуже практичні, адже дають можливість протирати під ними підлогу, прибираючи надлишкову вологу і пил. Вони більш довговічні. Для невеликої ванної кімнати радимо як базу під раковиною використовувати саме тумбу на ніжках. В більш просторих кімнатах розумним буде встановити окремі шафи з відкритими полицями або висувними шухлядами для зберігання парфумерії та білизни.

4.      Шафи-пенали.

І на маленьких, і на великих площах дуже доречні вузькі і високі шафи-пенали. Зазвичай вони мають велику кількість полиць, кошиків та висувних шухляд. Внаслідок цього шафа-пенал є дуже ефективною системою зберігання.

На що орієнтуватись під час вибору?

1.   На розмір приміщення. Цей показник впливає не лише на те, скільки і яких предметів буде розташовано, а й на матеріал, з якого вони виготовлені. Наприклад, навколо меблів з дерева повинно бути достатньо простору для того, щоб волога не концентрувалась навколо них. Крім того меблі повинні знаходитись на значній відстані від ванної або душової кабіни.

2.   На кількість членів сім’ї. Цей показник зумовлює необхідну величину площі для зберігання, тобто кількість тумб, шухляд, шаф.

3.   На форму меблів (прямі, чи кутові). Форма безпосередньо залежить від відведеного місця.

Озброївшись цими знаннями, вам простіше буде підібрати меблі для ванної, які будуть не лише функціональними та зручними, але й довговічними.

0
репостів
0
репостів