Чому вигідно брати авто напрокат

Кожен з нас знає, що купуючи новий автомобіль, як тільки він виїде з салону вартість машини вже буде на 10-15% менше яку ви сплатили щойно, але про це ніххто не думає в такий момент, вірніше не хоче думати) При покупці авто вартістю 20.000 $, машина відразу стала дешевше на 3000 $. Це не рахуючи того, що її потрібно оформити, обладнати додатковими пристроями безпеки (500-10.000 грн) з огляду на непросту нинішню ситуацію, коли машини викрадають практично з кожного двору, та іноді навіть «по дрібниці» - бризковики (300-2000 грн), тонування (1000-3000 грн), килимки (300-1000 грн), зимова гума (3000-5000 грн), ось такий невеликій список всього необхідного.

Йдемо далі, страховка. Можна оформити просто ГО за 500-1500 грн на рік і забути за страховцу КАСКО, але люди які вже так робили і сильно потім помилялися, вже знають і страхують своє майно по повній! Особливо, якщо машиною будуть користуватися не тільки вони одні, а ще й менш досвідчені члени сім'ї. Така страховка на автомобіль в вартістю 20.000 $ коштуватиме близько 1500 $ в рік.

Стоянка це невелика стаття витрат на авто, тим більше що на ній можна і заощадити, як і на страховці. У сучасних великих містах, у дворах багатоповерхівок, машини схожі на іграшки в мішку у дитини і не дивно, що сусіди все частіше знайомляться на парковці і не завжди в доброзичливій формі.

Вся ця калькуляція буде обгрунтована якщо ми регулярно користуємося машиною, а може бути і заробляємо на ній. Але найчастіше наші машини просто стоять в гаражі, на стоянці, тому що нам іноді зручніше їздити на роботу на метро або влітку на велосипеді і для здоров'я корисніше і бензин палити в пробках не треба. Порахувавши більшу частину витрат з якою доведеться зіткнутися, можна оцінити, чи дійсно оренда авто на сьогоднішній день це так дорого? Тим більше що взяти напрокат авто надзвичайно легко, для прикладу авто можна вибрати тут і вже за годину сидіти за кермом сталевого коня.

За кордоном дуже багато компаній, працюють в тісній співпраці з прокатними фірмами. Вони не бачать сенсу утримувати свій автопарк, обслуговуючий персонал, вести купу документації по всіх автомобілях, займатися ремонтом авто і згодом їх реалізацією. Адже набагато простіше орендувати автомобіль і не замислюватися про всі проблеми пов'язані з транспортом, а займатися своєю справою і витрачати час на розвиток свого бізнесу. У Львові багато компаній до цього поступово приходять.

Як визначити чи вигідно брати в прокат авто для бізнесу взагалі?

Досить провести елементарні розрахунки і зрозуміти, чи вигідно вам це чи ні. Чому багато людей беруть автомобілі на довгий термін і платять такі гроші за прокат? Та тому, що вони займаються своєю справою і гроші які заощадили на покупці транспорту, вкладають в розвиток свого підприємства.

Їм не вигідно витрачати свій час на ремонти і обслуговування автомобілів. Більш розумний варіант - приділяти більше часу своїй роботі, в якій вони розбираються. Звичайно потрібно врахувати яким саме видом бізнесу ви займаєтеся.

Цілком можливо, що це не буде вигідно, а набагато простіше буде мати своє авто і займатися всіма поточними питаннями обслуговуванні, а в подальшому і продажем транспорту самому. Це більше підходить невеликим компаніям, які готові витрачати на це свій час.

Іноді оренда автомобіля на певний проміжок часу це найпростіший спосіб переконається, варто воно того чи ні.

0
репостів
0
репостів