Різновиди тінтів та їх особливості

Тінти – справжні новинка в світі декоративної косметики. Вони з’явилися лише кілька років тому, але вже мають багато прихильниць серед українських дівчат. При цьому, їх різноманіття активно зростає і вже зараз можна купити тінти різних видів, відмінність яких полягає і в текстурі, і у властивостях, і у способі використання. Тому треба детально в цих характеристиках розібратися, це допоможе зорієнтуватися при покупці та вибрати дійсно підходящий продукт.

Основні різновиди тінтів

Цей вид косметичного засобу прийшов до нас з Південної Кореї – країни, де індустрія мейкапу розвивається семимильними кроками. Суть тінту полягає в тому, що він більш глибоко пігментує шкіру губ. Таким чином вони стають більш яскравими, але немає видимого покриття, як при використання помад, тобто, ефект максимально натуральний. І триматися він може до 10 годин. Принаймні, така характеристика властива для тінтів-плівок. Проте сьогодні тінти суттєво відрізняються за консистенцією та формулою, через що є відмінності і в тривалості ефекту, і в пігментації.

Загалом розрізняють наступні їх різновиди:

  • тінти-плівки;

  • тінти-помади;

  • тінти-блиски;

  • тінти-бальзами;

  • тінти-масла;

  • тінти-олівці.

Тінти для губ є від вітчизняних та зарубіжних брендів, підібрати можна навіть оригінальну корейську косметику. Але збираючись купити той чи інший вид косметичного засобу для мейк-апу, треба розібратися в особливостях та властивостях.

Тінти-плівки: найбільш довготривалі

Ці продукти вимагають деяких навичок, аби створити дійсно стильний макіяж. Їх наносять товстим шаром на губи і дають повністю висохнути. Триває цей процес приблизно 10-15 хв. За цей час треба обмежити рухи губ, не говорити, не пити та не їсти.

Після того, як тінт висохне, утворюється плівка. Її треба зняти. За період, поки засіб був на губах, пігмент поглинається шкірою і губи стають яскравими, причому до одягу, посуду чи шкіри цей пігмент не береться, не залишає слідів. Тримається він на вустах весь день і забезпечує максимально натуральний ефект.

Але зважайте, що перед нанесенням засобу треба добре зволожити та відскрабувати губи, аби шкіра була гладенькою ті вирівняною.

Тінт-помада: зручний у використанні

Продукт випускається у формі рідкої помади. Для нього характерна оксамитова текстура на губах. Він утворює матовий фініш, та практично не відчувається на шкірі. Тримається він досить довго, але за день потребує поновлення. Часто саме ці тінти представлені великим різноманіттям кольорів.

Як і під плівку, перед використанням цього засобу треба ретельно підготувати губи – нанести скраб, а потім бальзам, інакше всі нерівності будуть помітні.

Тінт-блиск: напівпрозорий колір

Це рідкий продукт, який нагадує звичайний блиск. Але на відміну від нього, в цього засобу більш щільна пігментація. Проте в порівнянні з тінтом-помадою чи тінтом-плівкою, колір не такий насичений і трохи прозорий.

Фініш на губах тінт-блиск утворює глянцевий, досить натуральний. Чудово підходить для щоденного макіяжу. Тримається на губах до 2-3 годин.

Тінт-бальзам: догляд і колір

Цей продукт не лише забезпечує пігментацію, але й догляд за губами. В складі засобу є зволожуючі компоненти, завдяки чому шкіра не пересихає.

Колір на губах утворюється напівпрозорий, легкий. Тримається він до 2-х годин.

Тінт-олівець: зручність використання

Це засіб з кремовою текстурою. Ним зручно робити більш чіткий контур, наносити на ходу. В складі є поживні речовини, які забезпечують догляд. Також в цього засобу гарна пігментація, тож і колір він утворює насичений.

Тінт-масло: повноцінний догляд

Це новинка, в скалді якої є і доглядова, і декоративна косметика. По структурі це масло для губ з пігментами. В першу чергу воно живить губи та забезпечує догляд, але за рахунок пігментів ще й придає відтінок, який тримається кілька годин.

0
репостів
0
репостів