Геометрія в ювелірних прикрасах — модний тренд

Прості форми, чіткі лінії та точні параметри можуть здаватися нудними й занадто серйозними. Але насправді це не так. Варто лише розглянути вироби ювелірів, які рясніють безліччю оригінальних ідей. Насправді геометрія вже давно стала джерелом натхнення для майстрів. І за допомогою таких прикрас можна створювати стильні образи.

Причини популярності геометричних прикрас

Стиль авангард відрізняється від класичного використанням типових форм у ювелірних виробах:

  • трикутників;
  • шарів;
  • пірамід;
  • циліндрів;
  • квадратів тощо.

Це прості лаконічні елементи, які вселяють почуття гармонії. Принципи симетрії та збалансованості знаходять місце у різноманітних ювелірних виробах. Такі прикраси вибирають ті, кому подобаються зрозумілі мінімалістичні рішення та універсальні поєднання. Якщо ви хочете додати родзинку до найпростішого наряду, радимо купити сережки в Україні, підвіску чи каблучку у геометричному стилі.

Ще однією особливістю та причиною популярності авангарду є символізм:

  • коло — вічність, досконалість;
  • квадрат — рівновага, упорядкованість;
  • трикутник — єдність трьох складових, духовна сила;
  • овал — колообіг життя.

RrGbxEXKjNYOc8Rmej0tBT2NRJG4zXPRo11z-IN3QROr2-9uAmUTu71lrsmSOIJLpZzUwwM1E2q19nfWIB7poU-eyu9P0FwaSlnr3nlV4Usij1GLmNpSmAlu1YhvOkUx3jrJBV7ekRYk7lTFeZaxcPA

Нерідко зустрічаються й асиметричні, навіть абстрактні форми. Саме у геометричному стилі легко реалізувати ідею прикрас-трансформерів. Їх можна поєднувати, наприклад вдягти різні за формою каблучки на пальці обох рук.

Особливості виконання

Попри обмежену кількість фігур є безліч варіацій для реалізації творчих задумів. Ось лише декілька прикладів виконання таких прикрас:

  • пусети з архітектурною декоративною частиною;
  • сережки з підвісками у вигляді контуру фігури;
  • ланцюговий браслет із ланок-кульок;
  • об’ємна каблучка з геометричним елементом замість вставки;
  • підвіска у вигляді ромба чи металевої пластини.

Окремо варто згадати складні форми та об’ємні фігури, такі як зиґзаґи, хвилі, спіралі та інші. Це можуть бути багатоярусні сережки, складні кольє, подвійні каблучки та підвіски з інкрустацією. До речі, геометричний стиль не суперечить використанню ювелірного каміння. Такі вставлення можуть заповнювати форму чи бути розташованими доріжкою по контурах виробу. Щоб не відвертати увагу від самої фігури, часто використовують прозоре каміння (діаманти, фіаніти), а також перлини у вишуканих вечірніх прикрасах. Є моделі з кольоровою інкрустацією (малахіт, димчастий кварц, топаз, сердолік). Ювелірні вироби відрізняються розмірами. В одному можуть поєднуватись два-три види фігур, що створюють оригінальну композицію.

ySNv5AxCJipOazO6wzJrTUA0y-i1bOTf-4nbdppartQirFfd5xHpSp8wcJMtFkzxFIzBWp4cqo3g7EYaMCeT1JCnDqVjPRCX7tkR_mt-JO8xHjG_oi-ihxHrJXLAM5uAyBsMqhRlGntYTloykXshhrQ

Як носити прикраси у геометричному стилі

Такі вироби допоможуть застосувати творчий підхід до звичного зовнішнього вигляду. Це можливість урізноманітнити повсякденний стиль. Для цього вибирайте мінімалістичні срібні прикраси. Вони є універсальними та чудово поєднуються з будь-яким одягом. Вдягніть сережки-протяжки з кубиками на кінцях або квадратну каблучку, і ваш образ заграє новими фарбами.

Для особливих приводів підійдуть золоті моделі з дорогоцінним камінням. Також це можуть бути масивні прикраси, які добре помітні на тлі однотонної вечірньої сукні. Довге кольє з кулоном гарно виглядає разом з жіночним платтям. А масивне намисто можна вдягнути на об’ємний светр або літній топ. Браслет-манжет з геометричним акцентом легко поєднувати навіть з діловим одягом. Також він пасує повсякденним джинсам і футболці. Стильні ювелірні прикраси у стилі авангард допоможуть створювати цікаві образи.

0
репостів
0
репостів