Фільми, які лоскочуть нерви: стрічки за книгами Стівена Кінга

Кожен фільм із добірки став культовим, і ви точно могли бачити картинки й вирізки з них. Різні сюжети, різні страшилки, але усі мають за основу реальне життя з обрамленням із фантастики.

А до кіновечору замовляйте Мясо і справедливість меню — страви, в розробці яких брав участь кат. Бо хто ж іще розуміється на м’ясі так добре. Соковиті стейки, шашлики, ковбаски й гарніри впишуться до перегляду жахастиків або інших фільмів. Зберігайте і фільми, і варіанти страв та наборів на компанію.

   1. Втеча з Шоушенка, 1994

Мало хто знає, що культовий фільм знято за оповіданням Кінга «Рита Хейворт або втеча з Шоушенка».

Енді Дюфрейн потрапив до найсуворішої в’язниці з довічним вироком. Таланти юриста й знання допомогли йому вижити й приносити користь навіть за ґратами. Але таке життя нікому не до душі, особливо коли тобі навіть 30 нема. Тож Енді роками планує втечу й дивовижно його у цьому надихає портрет Рити Хейворт на стіні.

     2. Кері, 1976

Кері — звичайний підліток із надзвичайними силами. Все життя її обмежували. Через тиск від релігійної матері, знущання однолітків, проблеми підліткового віку всередині росла агресія. Останньою краплею перед «вибухом» став жорстокий розіграш однокласників на випускному балу.

Фільм не тільки показує життя підлітків, а розповідає про булінг і знущання з боку жертви. «Кері» автор написав за реальними образами школярів.

     3. Сяйво, 1980

Джек Торренс у відчаї. Замість стати популярним письменником і заробляти на творах він змушений прийняти пропозицію роботи сторожем у горах в старому готелі. Разом із Джеком на зимівлю приїздить і його родина. Однак, у готелі вже скоро прокидаються надприродні сили, а глава сімейства сходить із розуму.

Фільмом Стенлі Кубрика творці жахів надихаються досі. Сцени геніальні, й тому дивитися стрічку варто не тільки любителям хорору.

     4. Воно, 2017

У звичайному американському містечку Деррі родини втрачають дітей. Детективи так і не знайшли вбивцю невинних, тож бібліотекар Майк розпочав власне розслідування.

Одна з найкращих екранізацій Кінга та найкасовіший фільм жахів. Клоун Пенівайз став символом фільмів жахів.

     5. Кладовище домашніх тварин, 1989

Сценарій, коли родина переїздить до нового загадкового будинку, вже всім набрид. Тільки, якщо це не «Кладовище домашніх тварин», адже тут передбачити розвиток подій дуже складно.

Доктор Луїс Крід з дружиною, сином і котом оселилися в новому містечку. Недалеко знаходиться кладовище домашніх тварин, а далі — містичний цвинтар, де мертві оживають. Моторошне місце впливає на мешканців. У фільмі знявся й сам Стівен Кінг у ролі священника.

Ще до початку перегляду фільмів радимо замовити доставку Львів https://www.fest.delivery/. Зі смаколиками й повноцінними стравами замість чипсів і попкорну вечір кіно пройде ще ліпше. 

0
репостів
0
репостів