Призначення та види конструкцій складських стелажів

Стелажі призначені для впорядкованого зберігання товару, ефективного використання площі торгового залу чи складу. Різноманітність видів та конструкцій дозволяє підібрати стелаж для будь-якого асортименту продукції.

ubTP88SCaYTlTGIw-hqKy1ajzOBDCa0502jBd27V8oX0cPcSeoN6ldOz7wdgEaLHAw4ksB-Kiy3ToI9gMxDbmK6VAVinscOGBXXEZ2C9NhorCR7XC6d_OZ0H0NuzSXHFH9QtFxZcm_ui-BCUAwwyTzI

Джерело: art-trade.com.ua

Основні види складських стелажів

За типом конструкції стелажі поділяються на такі види:

  1. Поличні. Складаються з вертикальних опор та горизонтальних полиць для зберігання товару.
  2. Мезанін-стелажі. Конструкція складається з двох ярусів. На нижньому ярусі зберігають важкі предмети, на верхньому ярусі розміщують легші товари. Меблі швидко і легко збираються, тому її часто використовують на складах.
  3. Карусельні. Мають конструкцію, що обертається, підходять для зберігання найбільш ходових товарів.
  4. Шафові. Стелажна конструкція складається з окремих шаф, кожна з яких використовує для зберігання певного виду товарів.
  5. Фронтальні. Міцні складські меблі, призначені для складування та зберігання вантажів безпосередньо на піддонах.
  6. Стекові. Складаються з вертикальних рам та поперечних балок, легко переміщуються, можна регулювати об'єм осередків. Для роботи потрібна вантажно-розвантажувальна техніка.

Окремо можна виділити спеціальні стелажі для зберігання коліс та шин. Конструкції займають мало місця, легко рухаються, кожна товарна позиція завжди знаходиться в зоні доступу.

Особливості вибору складських стелажів

При виборі обладнання для стелажів необхідно враховувати наступні критерії:

  1. Формат вантажу, який зберігатиметься на стелажах. Це габаритні розміри, вага з тарою. Значення має і вид тари — коробки, ящики, пакунки, бочки. Для харчової продукції важливими є терміни придатності.
  2. Кількість різновидів товару.
  3. Розмір приміщення, температура та вологість на складі.
  4. Матеріал виготовлення устаткування.
  5. Міцність конструкції. Номінальна міцність полиць, максимальне навантаження вказано у технічному паспорті обладнання.
  6. Тип стелажа.
  7. Наявність чи відсутність навантажувальної техніки.

Купити стелаж у Києві можна у спеціалізованих онлайн- чи офлайн-магазинах, які продають торгове, складське обладнання. Стелажні конструкції повинні відповідати міжнародним нормам та стандартам, тому важливо вибрати перевіреного, надійного постачальника.

Як маркуються стелажі?

Всі стелажні системи обов'язково маркують наклейками або табличками, на яких вказують максимально допустиме навантаження на полиці, палети, висоту для зберігання.

WWEbF-U60tglOXX2Q7EJyZJn6H6JRmAthv2UBgA2lKIh_xFEYqcYAkYlyNrqzghueRIJ9jg02wpW1otdZQeADExVt8E0CpzBuQgmDWc16uE1YCcV8ASscQLOXBY_Rdr4iFbXckvpemy5N29oAEDa4xo

Джерело: art-trade.com.ua

На табличці також зазначають правила використання обладнання, заходи безпеки, дату випуску. Наклейка має бути встановлена ​​на першій рамі конструкції.

Маркування для адресного зберігання допомагає швидко знайти потрібний товар, уникнути помилок під час навантаження, розвантаження, розміщення продукції на складі.

Які стелажі відносяться до поличних?

Поличні стелажі — найбільш поширені конструкції, використовують на складах, магазинах, демонстраційних залах. Виготовляють з металу, фанери, ДСП. Оснащені вантажними балками, захисними бічними рамками, набір додаткових деталей.

fxjXOotuDhtdDFB5UzyL2bFQ9vsVsN8AsKCpdFgtKNwPMoL32ccyF48187TlqKUrhmJG1QO8YZ1XN5e7IG8M3NpvyF96_jAZwVhVulaf7w_tH2lfZ6L9_FKVvdUTfBXhj05524zrkplmShsxd0YZix0

Джерело: art-trade.com.ua

Особливості поличних стелажів — вміщують різні, навіть негабаритні товари, не вимагають використання навантажувача чи іншої спеціальної техніки. Конструкція відкрита, розбірна, легко транспортується.

Які стелажі використовуються на сучасних складах?

Вигляд обладнання залежить від площі призначення складського приміщення. Найчастіше використовують кілька видів стелажів:

  • фронтальні;
  • консольні;
  • набивні;
  • мезонін;
  • поличкові;
  • спеціальні стелажі для зберігання товарів негабаритних.

Перед покупкою стелажа необхідно виміряти параметри складського приміщення, зрозуміти, які товари та скільки доведеться зберігати. Все це допоможе вибрати обладнання, яке значно підвищить функціональність складу.

FAQ

Які бувають види стелажів?

Стелажі класифікують за різними ознаками. Залежно від сфери застосування, виділяють такі види:

  • торгові;
  • архівні;
  • складські;
  • офісні;
  • побутові.

За конструкцією стелажі бувають поличними, консольними, фронтальними. Відрізняються кількістю ярусів та полиць, габаритами, вантажністю.

Які стелажі мають бути на складі?

Найпопулярніші, прості та доступні стелажі, що зустрічаються на складах, це поличні. Зручні для зберігання стелажні конструкції мезонін, що складаються з кількох ярусів. Палетні фронтальні стелажі забезпечують швидкий доступ до будь-якого товару, використовують на складах для зберігання товару з невеликим терміном придатності, різноманітною номенклатурою. Для труб, рулонів та інших довгомірних товарів використовують консольні конструкції.

Навіщо потрібні складські стелажі?

Стелажі використовують на складах для підвищення місткості та функціональності приміщення, зручного та зрозумілого зберігання товару.

Як називаються стелажі на складі?

Стелажі складі можуть називатися консольними, фронтальними, набивними, мезоніном, поличними, гравітаційними.

0
репостів
0
репостів