Правила догляду за салоном авто

Підтримка чистоти в салоні автомобіля важлива для комфорту водія та всіх, хто знаходиться всередині. Якщо подбати про оздоблення, воно довго зберігатиме привабливий вигляд і всі початкові характеристики. Щоб захистити інтер’єр машини від бруду й вологи, варто придбати килимки EVA, зроблені з сучасного матеріалу Ethylene Vinyl Acetate.

Так називаються вироби, які вигідно відрізняються від текстильних і гумових особливою структурою. На поверхні цих моделей розташовані осередки ромбоподібної або сотоподібної форми глибиною до 8 мм. Завдяки їм волога не розтікається по салону, а накопичується всередині цих виїмок. Вони досить глибокі, тому вода не виливається навіть під час їзди по бездоріжжю або різних маневрів.

Як доглядати за оздобленням салону: в залежності від матеріалу

Якщо всередині текстиль, варто пам’ятати, що він дуже сприятливий до бруду, пилу й вологи. Сидіння, обтягнуті тканиною, потрібно пилососити, протирати вологою губкою або ганчіркою (тільки не дуже мокрою). Необхідно вибирати засоби для чищення, які не залишають розводів чи інших слідів. Незначні забруднення можна придбати серветкою, сильніші – за допомогою води.

Складні плями від масла, бензину, хімікатів допоможе усунути спеціальний автомобільний шампунь, проте важливо, щоб у його складі не було воску. Після вологого прибирання килимки краще сушити у вертикальному положенні. Виготовлені з ЕВА-матеріалу вироби сохнуть швидко, адже не вбирають вологу. Доглядати за ними просто – для цього потрібно:

  • дістати виріб з салону обома руками;
  • перевернути килимок, щоб вилити воду з осередків;
  • додатково помити звичайною водою, якщо є забруднення.

Шкіра й екошкіра в оздобленні салону не такі вибагливі до догляду, як тканина. Проте з часом вони можуть пересихати й тріскатися, тому для них варто використовувати спеціальні засоби для чищення та кондиціонування. Не завадить замовити професійний догляд за шкіряним салоном, адже фахівці точно знають, які матеріали вибрати.

Очищення окремих частин салону

Стеля машини також може забруднюватися. Якщо на ній з’явилися плями, достатньо протерти з використанням спеціального засобу. Останній вибирають в залежності від матеріалу салону. Також варто приділити увагу боковим вікнам, адже вони теж забруднюються у міру експлуатації. Допоможуть ганчірки й рідини для чищення скла – тканина першої повинна добре вбирати вологу та не залишати розводів.

Якщо придбати килимки з ЕВА-матеріалу, прибирати у салоні не доведеться часто. Вони підходять для будь-якого оздоблення, виготовляються для різних марок і моделей автомобілів, у тому числі сучасних Тесла.

"Джерело: сайт evasota.com"

 

0
репостів
0
репостів