Абдомінопластика чи ліпосакція: у чому різниця?

Лінія талії та живота завжди слугувала важливим елементом симетричності, підтягнутості та стрункості фігури. Жінки докладають чимало зусиль, щоб залишатися у формі та позбутися жирових відкладень саме в цій зоні: спорт, правильне харчування, масажі, апаратні процедури.

Безумовно, при комплексному підході до розв’язання питання можна досягти гарного ефекту, але стабільно його утримувати не просто. До того ж додаткові фактори впливу на стан шкіри живота, об‘єм підшкірно-жирових структур завжди вносять свої корективи. Часто жінки скаржаться на кардинальну видозміну живота після:

  • вагітності та пологів;
  • різкого схуднення чи набору маси тіла;
  • гормональної терапії;
  • великого спорту та важких фізичних навантажень, що впливають на м‘язовий корсет живота;
  • хірургічних втручань, які залишили за собою шрами та рубці;
  • діагнозу — пупкова грижа.

Усі ці фактори є показаннями до пластики живота, яку можна проводити двома методиками, як окремо, так і в комплексному підході: абдомінопластика https://platinumlaser.com.ua/plastyka-tila/abdominoplastyka/ або ліпосакція.

З’ясуємо ряд відмінностей між хірургічними втручаннями та їхню результативність.

GzMv5LnWK1BZg-DCcQkhhqU9qyi_ImO_cTyxfSONoJV_u7fbGd54MFg6P-G-wc7vulgSmMNfjmOMnFIthklC7vasBJ6FIm_oE_oPNv36GTwO-_bwJjgnHqszKXzlS0kGHhIG-w8QCclpIIfqqGp_vEk

Абдомінопластика

Абдомінопластика, або підтяжка живота — це хірургічна процедура, що спрямована на корекцію недоліків області живота шляхом видалення надлишків шкіри, жиру та зміцнення м’язів черевної стінки. Операція має як естетичний, так і медичний підтекст. Пластичний хірург під час абдомінопластики ефективно працює з наслідками діастазу після пологів, корегує лінію та форму пупка, за потреби видаляє обвислу шкіру або тканини, що розтягнулися при вагітності чи надлишковій вазі. Результат після абдомінопластики помітний одразу, але організм все-таки потребує певного часу для відновлення та загоєння тканин.

Ліпосакція 

Ліпосакція на противагу абдомінопластиці — вужчого спектра дії операція, яка націлена на видалення надлишкової жирової тканини. Пластичний хірург проводить оперативне втручання за допомогою спеціальної трубки (канюлі), яку вводить в зону живота через проколи на шкірі. Під дією апарата жирові клітини розщеплюються та виводяться з організму вакуумним методом. Ліпосакція ефективна за наявності жирових засідок навколо пупка, внизу живота та боків, але малорезультативна в роботі з підтяжкою шкіри. У більшості випадків під тиском зайвої ваги на шкіру вона розтягується, але з віком все повільніше скорочується або ж взагалі не стає на місце. Тому на поміч хірургам приходить абдомінопластика і в комплексній дії з ліпосакцією пацієнт може отримати надзвичайно естетичний, якісний та стійкий результат, що зберігається на довгі роки.

В обох випадках для пролонгації кінцевого ефекту важливо дотримуватись всіх рекомендацій під час реабілітаційного періоду, а після — жити здоровим життям, правильно харчуватись та знайти місце мінімальним фізичним навантаженням у своїх буденних справах!

0
репостів
0
репостів