Бар’єрні плівки для упакування харчових продуктів

Нижня жорстка плівка pet/pe – далеко не єдиний матеріал, який може використовуватися для упакування їжі. Попитом користуються й інші продукти:

  • М’яка покривна плівка

Вона буває різною. Рeel-ефект дозволяє відкривати упаковку за мінімальних зусиль, варто лише потягнути за куточок; multipeel/reclose – запорука багаторазового відкривання/закривання; скін-ефект передбачає максимальне притискання до продукту; антифог – захищає від утворення конденсату у випадку зміни температурного режиму. Матеріали можуть створювати захист від ультрафіолетового випромінювання та використовуватися для нанесення глибокого чи поверхневого друку.

  • Нижня м’яка плівка

Підходить для термоформувальних машин та передбачає наявність можливості глибокого витягування.

  • Нижня жорстка плівка

Виготовляється на основі ПЕТ чи ПВХ. Має різний колір та прозорість.

Де використовуються бар’єрні плівки

Бажаєте упакувати м’ясо чи ковбаси? А може – сир чи овочі? Для цього відмінно підійде бар’єрна плівка, яку також застосовують для упакування:

  • риби й морепродуктів;
  • хлібу та молочних виробів;
  • солодощів, готових страв та закусок;
  • фруктів та салатів;
  • корму для тварин;
  • товарів з медичної та фармацевтичної сфери.

Характеристики бар’єрних плівок

Яка плівка підійде для запаювання лотків і контейнерів? Наприклад, високобар’єрна. Вона суттєво збільшує термін придатності упаковки, бо виключає можливість розшарування ламінатів, яка існує через вплив жирів на клей. Вона ж подовжує термін придатності продуктів до 6-12 місяців. У випадку наявності ультрафіолетових фільтрів, вони можуть зберігатися навіть у прозорій упаковці. Цей матеріал також застосовується для виготовлення упаковки для кетчупу, майонезу та різних соусів, створюючи гарну альтернативу алюмінієвій фользі.

Бар’єрні упаковки забезпечують рівномірну глибину витяжки лотка, бо гарно піддаються термоформуванню вакуумом.

Особливості плівки РЕТ/РЕ

Властивості даного матеріалу роблять його оптимальним вибором для створення харчової упаковки. Він безпечний, тож безсумнівно виграє на фоні ПВХ. Відсутність токсичних компонентів, які можуть виділятися та мігрувати в їжу під час контакту з нею – одна з головних причин, чому плівку РЕТ/РЕ обирають для упакування продуктів харчування.

Матеріал відрізняється високими бар’єрними властивостями. Це говорить про низький показник проникності вуглекислого газу та повітря (значно нижчий, ніж у аналогів). Тож ПЕТ/ПЕ плівка – якісний захист продуктів від несприятливого впливу зовнішнього середовища. Вона міцна і не втрачає дану властивість навіть за низьких температур, тому відмінно підходить для миттєвого заморожування. Не варто залишати без уваги й економічність матеріалу, який формується за низького температурного режиму.

ПЕТ/ПЕ плівка – міцна, прозора, стійка до кислот, хімікатів та великої кількості органічних сполук. Це робить плівку гарним вибором для упакування харчових продуктів, бо дозволяє зберегти їх корисні властивості та звичний аромат. Як і інші пакувальні матеріали, її можна замовити в компанії Leonix – оптовою партією та за вигідними цінами.

0
репостів
0
репостів