Як вибрати жіноче взуття для тенісу?

tennis-balle.jpgАктивна гра в теніс супроводжується великим навантаженням на ноги, тож професіонал чи початківець у цій справі потребує якісні жіночі кросівки для тенісу. Як і у будь-якій грі, на вибір відповідної пари впливає тип покриття та стиль гри, тому вибір взуття дійсно широкий. Як знайти компроміс між комфортом, вагою, довговічністю та ціною, розкажемо далі.

Ідеальна форма тенісного взуття

Теніс, мабуть, найбільш динамічна гра зі швидкими стартами та зупинками. Тож взуття має витримувати таке навантаження, а також часті бічні рухи. В залежності від того, який стиль гри у вас переважає, необхідно вибирати нову пару, яка витримає усі випробування на корті.

Важливо не просто підібрати кросівки, а звертати увагу на їх форму, адже взуття для корту відрізняється дизайном, зважаючи на часті старти та зупинки під час гри. Воно пласке, має специфічний протектор на підошві, чудову амортизацію та міцність.

Найголовніше у виборі - посадка тенісного взуття https://tennismag.com.ua/ua/catalog/zhenskie-krossovki-asics/. При цьому необхідно врахувати:

  • розмір ноги та взуття. В ідеалі, розмір пари розраховують по довжині стопи +1-1,3 сантиметра. Деякий запас у кросівку дає можливість пальцям не зчіплюватись між собою, а також уникати появи мозолів, прілості та зберігати необхідну вентиляцію. Не потрібно брати надто велике взуття, адже це призведе до збільшення навантаження на стопи, литкових м'язів та п'ят;
  • по ширині взуття теж має відповідати стопі. Спеціальне взуття має різну ширину, на відміну від звичайного, а це забезпечить здоров'я ніг;
  • комфорт щиколоток, адже часто буває так, що кісточка впирається у верхній край взуття, натираючи та викликаючи болі. Під час гри дискомфорт може посилюватися. Тож, примірити взуття та переконатись у його зручності - перше, що необхідно зробити під час придбання;
  • жорсткість підошви, яка має бути достатньою для гри на майданчику;
  • міцність взуття, особливо підошви, яка постійно контактує з покриттям корту. Також важливим є носова частина взуття, яка може періодично стиратися. Тож якщо нога часто під час подачі треться об покриття, варто звернути увагу на підсилений підносок для збільшення експлуатації пари;
  • інтернет-магазин TennisMag має взуття різної ваги. Для більшості гравців цей показник говорить про швидкість пересування на корті. Легше взуття не тільки надає швидкості, а й менше служить, тож знайти ідеальний баланс допоможуть менеджери, які спеціалізуються на продажу тенісного взуття.

9b5f3bef885ea89446d22225dc95e0aaРізне взуття для різних кортів

Від того, на якому корті зазвичай проводить більшість часу гравець залежить підбір взуття, а також типу м'ячів - для глиняного, трав'яного чи твердого покриття. Для твердих кортів надають перевагу взуттю з покращеною амортизацією для підтримки ваги та зменшення навантаження на ноги.

Грунтові ж корти м'якіші, тож слід звернути увагу на протектор взуття. Зазвичай малюнок ялинка чудово підходить для гри, аби підошва не забивалась землею, чудово зчіплювалась з покриттям, а взуття не ставало важчим і зберігало свою маневровість.

599635220b321fa704901af83404e9acДля трав'яних кортів використовують рифлену підошву, аби взуття не ковзало та не пошкоджувало покриття з трави. Як правило, більшість моделей у верхній частині взуття використовують синтетичні тканини та сітку для відведення вологи та хорошої циркуляції повітря.

Найбільші гіганти з вироблення тенісного взуття, такі як Asics, Nike, Babolat та Adidas представлені і в Україні, тож вибрати гарну пару якісного взуття на будь-який тип покриття та стиль гри буде не проблема. Якщо ж гравець не буде грати на одному типі покриття корту, то варто звернути увагу на багатофункціональне взуття, тоді це буде найкращим вибором для тренувань.

0
репостів
0
репостів