3 легких соуси для пасти, які швидко готуються блендером

guiltless alfredo4Спагеті, ріжки чи локшина завжди гарна ідея на обід чи вечерю. Саме соуси та інгредієнти роблять пасту різною за смаком та кожна завойовує своїх поціновувачів. Маючи блендери, можна не тільки швидко приготувати необхідні соуси, а й отримати правильну консистенцію для страви. Які з них підійдуть найкраще для пасти, розкажемо далі.

Паста - страва на всі часи

Не секрет, що діти - фанати пасти у будь-якому вигляді, а дорослим це полегшення, адже вона швидко готується. Хороший соус завжди можна приготувати в домашніх умовах, особливо, якщо вдома є блендер.

Традиційний чи унікальний, калорійний чи легкий - будь-який соус зробить пасту чудовою.

Соус для спагеті від Одрі Хепберн

Знаменита американська акторка Одрі Хепберн тривалий час жила в Італії та полюбляла готувати пасту. Попри дієту та слідкуванням за фігурою, вона дозволяла собі раз у тиждень їсти спагеті.

Її рецепт приготування соусу простий та дозволяє використовувати блендер. Для цього необхідні:

  • близько 400 грамів томатів;
  • половина цибулини;
  • 1 зубчик часнику;
  • свіжий базилік;
  • сіль, оливкова олія за смаком.

На розігрітій сковорідці необхідно обсмажити цибулю та часник до золотистої скоринки, додати очищені та порізані кубиками томати. Коли помідори будуть готові та потемніють, додаємо сіль і збиваємо усе блендером, додаємо пасту, перемішуємо, посипаємо пармезаном. Страва готова до вживання.

Соус песто для веганів

pestoСвіжий базилік, кедрові горіхи, часник та олія з пармезаном - класичний соус песто. Він найпростіший з соусів і разом з тим має виражений інтенсивний смак. Назва походить від італійського слова "pestare", що у перекладі - товкти. Зараз робити це необов'язково, якщо є блендер під рукою. Тож, щоб приготувати песто знадобляться:

  • 2 великих свіжих листочки базиліку;
  • 3 бутони сухої гвоздики;
  • 1 столова ложка горіхів;
  • 4 частина склянки оливкової олії;
  • 2 столові ложки пармезану.

Усе необхідно ретельно змішати блендером до отримання однорідної маси та подавати до пасти.

Соус Альфредо з цвітною капустою

Класичний соус Альфредо містить жирні вершки та масло, однак, якщо хочеться чогось легшого та витонченішого - є варіант з цвітною капустою. Готується легко та швидко. Що потрібно:

  • варена цвітна капуста - 2 склянки;
  • 1/4 склянки молока жирністю 2,5%;
  • 80 грамів сиру з білою пліснявою;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка масла вершкового;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 стакан натертого сиру.

Варену капусту, молоко, сир з пліснявою, борошно та сіль перемішати у ємності блендером до однорідності. Далі розтопити масло в сковорідці, додати часник та підсмажити до появи аромату часнику. Збиту суміш додати до часнику та постійно помішувати усе 4 хвилини до закипання. Після цього соус почне густіти, додати тертий сир перемішати й зняти з вогню сковорідку. Дати постояти соусу до 10 хвилин, подавати з пастою.

0
репостів
0
репостів