Домашнє аварійне живлення: що обрати генератор чи зарядну станцію

zaryadnaya stantsiya ecoflow delta max 2000 2016 vtch 74572290794015Екстремальна погода, регулярні вимкнення світла, періодичні пошкодження ліній електромереж, усе це спонукає до придбання резервного аварійного живлення для дому. Зарядна станція EcoFlow DELTA Max 2000, дизельний чи бензиновий генератор є лідерами на ринку альтернативних джерел електроенергії. Однак останні, на жаль, мають високий ризик отруєння чадним газом, про що ми чуємо особливо часто в останні місяці. Чи може бути зарядна станція найкращою альтернативою генераторам? Якщо брати безпекову складову, то однозначно так. Однак це різні пристрої, тому важливо знати як вони працюють і які їхні переваги.

Генератори

Особливість генераторів у тому, що вони абсолютно не залежать від подачі електроенергії. Завдяки роботі від палива, їх легко вмикати при кожному вимкненні світла у домі, або ж вони здатні вмикатися автоматично, коли електроенергія перестає подаватись у будинок.

Вони є газові, бензинові та дизельні, є і такі, що можуть працювати на одному чи іншому типі палива без загрози вийти з ладу. Зазвичай це прилади, які працюють на газу, отже їх можна як наповнювати вручну, так і підключати до газопроводу, якщо це передбачено конструкцією та технічними документами. Однак самі по собі генератори не завжди здатні запускати усі пристрої, для цього потрібно буде докуповувати окреме обладнання.

Зарядні станції та батареї

Це великі потужні модулі, які накопичують енергію і яку можна використовувати для побутових потреб після вимкнення електроенергії у домі. Зарядна станція має можливість поповнювати заряд батареї за допомогою електромережі та домашньої сонячної станції. Остання робить накопичувальний пристрій повністю незалежним від наявності електромережі. Особливо це актуально там, де немає централізованої подачі енергії.

Вона екологічна, не викидає безліч хімічних сполук в атмосферу, як у випадку з генератором. До того ж генератори постійно потрібно заправляти паливом, а це додаткові витрати. Заряджати станцію можна вночі, якщо є спецтариф, а вдень, коли є пікові навантаження, користуватись нею. Це дозволить ще більше заощадити електроенергію та власні кошти.

Що обрати?

Ціна для більшості населення є вирішальною у підборі альтернативного джерела електроенергії. Звичайно, зарядна станція вартує на порядок більше генератора, однак генератор потребує постійно паливо, обслуговування та слідкування за рівнем мастила у моторі. А це додаткові витрати.

zaryadnaya stantsiya ecoflow delta max 2000 2016 vtch 98335872864743Купуючи станцію за систему резервного акумулятора доведеться сплатити одразу всю суму. Воєнний стан та нестабільність економіки України дещо вплинули на вартість батарей.

Встановлення зарядних станцій не має обмежень. Їх можна ставити на підлогу, монтувати на стіну, і головне - користуватись ним удома. Генератори не можна встановлювати у закритому приміщенні, лише на відкритому просторі.

Технічне обслуговування станцій не вимагає особливих дій зі строни користувача і тут вони абсолютні переможці. вони тихі, не виробляють викиди, безпечні для здоров'я. Генератори шумні, продукують багато диму, потребують догляду та регулярного обслуговування.

Витривалість генераторів залежить від кількості наявного палива. Вони можуть працювати безперервно в той час як станції потребують періодиного поповнення електроенергією батареї. Час їх використання обмежений споживанням та ємністю батареї, однак добре працюють у парі з сонячними системами.

Таким чином, і генератор і зарядні станції є добрим варіантом для альтернативного живлення будинку. коже має свої недоліки та переваги, однак потрібно врахувати вартість, можливість обслуговування та безпеку використання.

0
репостів
0
репостів