Apple представила iPhone 14: чого очікувати від новинки

 iphone 14 iphone 14 plus Традиційно осінь - пора презентації від американської компанії Apple, яка 7 вересня презентувала нові продукти, зокрема, новий iPhone 14. Експерти вангували схожість лінійки з попередньою серією 13, і справді, подібного багато, однак є і суттєві відмінності. Наприклад, iPhone 14 Pro Max відрізнятиметься від інших смартфонів відсутністю "чубчика". Про це та інше далі у статті.

Версії "mini" у 14 серії не буде

Нові смартфони iPhone 14 та iPhone 14 Plus матимуть дисплеї діагоналлю 6.1 та 6.7 дюймів відповідно та з екраном Super Retina XDR. У порівнянні зі звичним OLED-дисплеєм, він суттєво удосконалений та забезпечує неймовірну якість картинки. Саме цей стандарт успішно застосовується компанією Apple та вигідно відрізняє її продукцію на ринку. Варто нагадати, що такі дисплеї вже не один рік успішно використовуються для комплектації.

Не змінився цього року і процесор, тож так само будуть встановлювати A15 Bionic, як і камери тогорічних Про - 12 Мп. Однак у камерах з'явився ActionMode, який дозволятиме знімати якісне відео навіть в екстремальних умовах. Що стосується фронтальної камери iPhone 14, то тут відбулись приємні зміни - якість картинки суттєво покращилась, завдяки автофокусу.

Випускатимуть смартфони у 5 кольорах:

  • червоному;
  • білому;
  • блакитному;
  • рожевому;
  • темно-синьому.

Нові моделі працюватимуть на eSIM

7c2e6bf2eedf2d31b5713d309688faa4Окрім того, компанія відмовилась випускати mini версію телефонів, відмовились також і від фізичних сім-карток та включили змогу приєднуватись до супутника, даючи можливість здійснювати екстрені дзвінки. Функціонал обмежений та доступний лише для користувачів Канади та США. Тож, для Європи й iPhone 14 plus буде продаватись зі звичним слотом.

Вартість новинок стартуватиме від 799$, зокрема, iPhone 14 - 799, iPhone 14 Plus - 899 доларів. 

Apple iPhone 14 Pro та Pro Max

Розміри моделей будуть аналогічними зі звичайними моделями лінійки, а от дисплей буде вигідно відрізнятись якістю зображення. Відтепер славнозвісний "чубчик" буде відсутнім, а на його заміну прийде лише отвір під камеру. Буде наявна функція Always-On display, хоча робота екрану буде змінена не суттєво.

Комплектуватимуть смартфон тим же процесором, що і стандартні версії - A15 Bionic. Камери матимуть 48 Мп та цифровий двократний зум. 

У порівнянні, вартість версії Pro становитиме 999$, а Pro Max - 1099. 

Якщо порівнювати минулорічну презентацію, то стає очевидним, що 14 версія дуже схожа на 13. Не дивно, що експерти їх називають братами, однак Pro та Pro Max однозначно заслуговують на увагу. Розробники покращили зовнішній вигляд iPhone, удосконалили камеру та попрацювали з функціоналом. 

0
репостів
0
репостів