Історія спортивних нагород: від оливкових вінків до кубків

Спорт виник практично одночасно з людиною розумною. Стільки ж є і спортивні нагороди для слави переможців. Історія системи заохочення медалями багата та цікава. Відомо, що першими масовими змаганнями стали Олімпіада 776 р. до н. ст., переможців яких нагороджували оливковими вінками. Замовити медалі можна за посиланням: https://ua.heroldmaster.kiev.ua/awards/sports-awards/.

Імена учасників заходів висікалися на колонах із мармуру. На честь призерів ігор виготовлялися статуї та урочисто встановлювалися на центральних площах міста, звідки був родом переможець. А коли з'явилися спортивні кубки та чому ці чаші стали символом перемог?

znak kolegiya arbitriv

Трохи про історію кубків

Є багато старовинних традицій зустрічі подорожніх, однією з якої є піднесення йому кубка, наповненого водою та хліба з сіллю. Це надало посудині певної символіки, де ніжка позначала привітний будинок, а чаша — землю.

Стародавні чаші мали важливу вагу в суспільстві:

  • мали урочисту форму;
  • створювалися із золота, срібла, дорогої кераміки та рідкісного кришталю;
  • інкрустувалися дорогоцінним камінням, доповнювалися медалями та вінками.

На слов'янські землі кубки прийшли за часів правління Іоанна Грозного, але ними користувалися виключно представники вищого стану, простолюдинам було заборонено торкатися до них. Такі чаші були традиційним символом слави, величі та влади, їх дбайливо зберігали та передавали у спадок.

Кубки в ролі нагород почали використовувати пізніше. Цим посудом відзначали людей за особливі події, заслуги перед царем та вітчизною. Здебільшого їх вручали вельможам та духовенству, що надавало нагородам почесний статус та найвищу честь. З розвитком спортивного руху чаші стали використовуватися як нагороди.

Перші сучасні кубки як нагороди

Поступово кубок міцно зміцнив свої позиції у світі спортивних подій. Такі нагороди наголошували на важливості перемоги й ставали найціннішим трофеєм.

Але сучасний кубок не втратив смислового навантаження, кожна його деталь несе своє інформаційне призначення:

  • основа — надійна опора, рідна земля;
  • чаша - батьківщина, батьківщина;
  • кришка — дах нашого будинку та захист.

Спортивний кубок прикрашається в залежності від виду змагання. Оригінальний та якісно виготовлений нагородний знак підкреслює статусність спортсмена та підвищує престижність заходу.

suvenir

Особливості виготовлення сучасних кубків

Компанія Герольдмайстер вже багато років представляє інтереси у сфері сувенірно-нагородної продукції. Ми виготовляємо кубки як класичного зразка за певними нормативами, так і на замовлення, з урахуванням особливостей заходів та побажань замовника, з нанесенням текстівки, фірмового стилю, елементів логотипа компанії та ін.

До найпоширеніших матеріалів для виробництва сучасних кубків відносяться:

  1. Метал. Великі за формою і важкі кубки стають найбільш популярними у світі спортивних змагань. Для міжнародних турнірів, олімпіад призи виготовляються з дорогоцінних металів (срібло, золото). Конкурси нижчого рівня дозволяють вручати бюджетні за вартістю моделі.
  2. Кераміка. Такі кубки користуються популярністю для нагородження футбольної команди, гравців у теніс, боротьбу, більярд. Керамічні моделі зазвичай вручають танцюристам, що перемогли. Презентабельні та масивні призи наголошують на важливості заходу.
  3. Пластик. Такі трофеї зазвичай замовляють для вручення переможцям шкільних змагань. Подібна нагорода має заохочувальний характер і стимулює учнів на досягнення великих перемог та висот як у навчанні, так і у спортивній боротьбі.

Кубки також можуть виготовлятися з каменю (натурального або штучного), скла та дерева. Форма та розмір сучасного знака нагородження не має суворих обмежень. У нашій компанії можна замовити виготовлення як невеликого кубка 5-7 см, так і масивного 25-30 см. Ми гарантуємо високу якість виробів і надаємо вам унікальну можливість отримання моделі за ексклюзивним дизайном.

0
репостів
0
репостів